Op de voorlaatste dag van dit jaar ook nog een paar ouderwetse appelrondjes gemaakt! Mijn opa maakte ze vroeger altijd al. In gedachten zie ik hem nog staan met zijn… [Verder lezen]
Maand: december 2017
Aan het eind van de decembermaand nog een paar zoete recepten. Deze appelbeignets zijn echt niet moeilijk te maken. Het basisrecept heb ik van Smulweb, maar ik heb het wat… [Verder lezen]
Heb je ooit de gelegenheid om München te bezoeken in november/december dan proef je de echte sfeer van de Weihnachtsmarkt. We waren ook bij het ontsteken van de metershoge kerstboom…. [Verder lezen]
Dit is echt een verrassend lekker bijgerecht. Heel sfeervol voor het kerstdiner, maar ook als je iets anders te vieren hebt. Kastanjechampignons hebben een beetje nootachtige smaak en de smaak… [Verder lezen]
Als koud voorgerecht is deze carpaccio een absolute klassieker. Ooit werd de dressing bedacht door Giuseppe Cipriani in de jaren ‘50 voor een adelijke gast in Harry’s Bar in Venetië…. [Verder lezen]
Al generaties lang is stamppot boerenkool een vast nummer in het winters kookboek. Sinds een paar jaar is het echter ook hip, cool en trendy om boerenkool te eten. Wist… [Verder lezen]
Dit recept vond ik ooit in Glutenvrij Magazine, maar is inmiddels door zoveel vrienden met glutenbevattend meel gemaakt dat het echt niet uit maakt welke soort bloem je gebruikt. Het… [Verder lezen]
Dit is een recept dat jarenlang door de Mater familias van mijn familie werd gemaakt èn bewaakt. Inmiddels vervult mijn tante Nelly die rol en ze wilde het graag delen met Kook… [Verder lezen]
Wist je dat je vanuit München in 1,5 uur met de trein in Salzburg bent? Wat een ontzettende gezellige stad is Salzburg! Het is goed aan te lopen en zoveel… [Verder lezen]
Brrrr, wat is het koud vandaag. Dan heb je echt zin in een winterse stamppot. Ik heb nog de luxe dat ik ingrediënten vers op de tuin kan halen… [Verder lezen]