Deze variant op Chili con carne is echt een aanrader. Even snel klaar en toch heel anders! De Piri Piri-kruiden heb ik dit keer een Mexicaans tintje gegeven en dat smaakte verrassend goed met de gele rijst.
Piri Piri-gehakt met
gele rijst
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
- 3 rode uien
- 2 prei
- 5 teentjes knoflook
- 1 pond rundergehakt
- 1/2 blikje maïs
- 1 blikje tomatenblokjes
- gele rijst (3/4 kop per persoon)
- 2-3 tl piri piri kruiden
- 2 tl burrito mix-kruiden (Verstegen)
- scheutje chilisaus
- evt snufje zout en/of tl Braad, Grill BBQ kruiden
Bereiding (ca.
- Hak de ui en snijd de prei in ringen
- Fruit dit in een wok met olijfolie
- Hak de knoflook fijn en roer deze door de ui en prei
- Roerbak dit ca. 10 minuten
- Voeg het gehakt toe en roerbak nog eens 8 minuten
- Voeg eerst 1 tl piri piri-kruiden en 1 tl burrito mix-kruiden toe
- Zet intussen water op voor de gele rijst
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking
- Proef of het gehaktmengsel en voeg evt. nog een 1 tl piri-piri toe (TIP: beter eerst proeven dan dat het te pittig is)
- Voeg de tomatenblokjes en de maïs toe
- Voeg evt. nog wat warm water toe en laat ca. 5-10 min doorsudderen
- Voeg nog een scheutje chilisaus en evt zout en/of 1/2 tl Braad, Grill BBQ kruiden toe
- Doe de gele rijst in een bakje en kiep het om op het bord (dan blijft het mooi in een vormpje staan)
- Serveer de piri piri gehakt er omheen.
Smullen maar van dit Mexicaans geïnspireerde gerecht! Eet smakelijk!