Piri Piri-gehakt met gele rijst

Deze variant op Chili con carne is echt een aanrader. Even snel klaar en toch heel anders! De Piri Piri-kruiden heb ik dit keer een Mexicaans tintje gegeven en dat smaakte verrassend goed met de gele rijst.

Piri Piri-gehakt met

gele rijst

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 3 rode uien
  • 2 prei
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 pond rundergehakt
  • 1/2 blikje maïs
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • gele rijst (3/4 kop per persoon)
  • 2-3 tl piri piri kruiden
  • 2 tl burrito mix-kruiden (Verstegen)
  • scheutje chilisaus
  • evt snufje zout en/of tl Braad, Grill BBQ kruiden

Bereiding (ca.

  • Hak de ui en snijd de prei in ringen
  • Fruit dit in een wok met olijfolie
  • Hak de knoflook fijn en roer deze door de ui en prei
  • Roerbak dit ca. 10 minuten
  • Voeg het gehakt toe en roerbak nog eens 8 minuten
  • Voeg eerst 1 tl piri piri-kruiden en 1 tl burrito mix-kruiden toe
  • Zet intussen water op voor de gele rijst
  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking
  • Proef of het gehaktmengsel en voeg evt. nog een 1 tl piri-piri toe (TIP: beter eerst proeven dan dat het te pittig is)
  • Voeg de tomatenblokjes en de maïs toe
  • Voeg evt. nog wat warm water toe en laat ca. 5-10 min doorsudderen
  • Voeg nog een scheutje chilisaus en evt zout en/of 1/2 tl Braad, Grill BBQ kruiden toe
  • Doe de gele rijst in een bakje en kiep het om op het bord (dan blijft het mooi in een vormpje staan)
  • Serveer de piri piri gehakt er omheen.

Smullen maar van dit Mexicaans geïnspireerde gerecht! Eet smakelijk!

Het eindresultaat: smullen geblazen van dit licht pittige gerecht. Foto’s: Kook Je Blij.
Mexicaans ‘snacken’, maar wel boordevol groenten. Een groentefestijn!
Kruiden zijn onmisbaar, en in dit geval geeft vooral de Piri-piri een karakteristieke smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *