In het staartje van de winter zijn veel mensen ziek. Daarom is het belangrijk vitaminerijk te blijven eten. In deze pasta verstop ik veel lekkere groenten die de bolognese saus echt verrijken. Je maakt het ook nog in een handomdraai klaar. Met een pasta krijg je altijd blije gezichten aan tafel , én je kunt de saus ook nog van tevoren klaarmaken!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 pond rundergehakt
- 5 uien
- 2 prei
- 1 groene paprika
- 1 rode puntpaprika
- 4 tenen knoflook
- 1/2 bakje champignons
- 3 vleestomaten
- 3 eetlepels verse groene pesto
- 1 potje Pastasaus pomodori mascarpone AH
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel Braad, Grill en BBQ kruiden Verstegen
- 1 theelepel Cajunkruiden
- parmezaanse kaas (voor garnering)
- pasta (ca. 100-120 gram per persoon)
Bereiding (ca. 40 minuten)
- Giet olijfolie in een royale wok en zet het op groot vuur
- Snijd de uien en paprika’s in blokjes en voeg toe aan de wok
- Snijd de prei in ringen en voeg deze ook toe en roerbak lekker door
- Hak de knoflook fijn en roerbak deze ook mee (in totaal ca. 10-15 min)
- Maak de champignons licht vochtig schoon met een borsteltje of keukenrol en snijd deze in schijfjes, voeg deze toe als de andere groenten al glazig zijn
- Als deze zacht zijn kan het gehakt worden toegevoegd
- Maak het gehakt met een spatel rul door het door het groentenmengsel te scheppen.
- Voeg de Braad, Grill BBQ kruiden en de cajun toe en roerbak mee
- Snijd de vleestomaten in blokjes en voeg deze toe als het gehakt lichtbruin geruld is
- Laat 5 minuten doorgaren en voeg vervolgens de pastasaus toe
- Voeg de verse pesto toe en roer door de saus
- Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking
- Giet de pasta af, voeg bij glutenvrije pasta een paar druppels olijfolie toe.
- Serveer de pasta in een mooie schaal en giet daar de bolognese saus over.
- Garneer met verse parmezaanse kaas.