Geweldige glutenvrije High Tea Den Haag

Om te vieren dat mijn mama halverwege de revalidatie is na haar zware hartoperatie hebben we een dagje Den Haag gedaan met een High Tea bij Brasserie Berlage (naast het Omiversum en Museon). Er is niet veel bekend over hun glutenvrije mogelijkheden en dat is echt heel jammer. Want wat heb ik gesmuld!

Het was vandaag winterkoud en er stond een hele gure wind. Binnen bij Brasserie Berlage komt de warmte je al tegemoet. Niet alleen door de aangename temperatuur maar zeker ook door de leuke bediening. Niets is hen teveel. De locatie is geweldig als je toevallig toch een bezoek brengt aan Museon, Omiversum of het Gemeentemuseum. De Brasserie kijkt uit over de gezamenlijke tuin van deze 3 trekpleisters. Ik kan me voorstellen dat je hier in de zomer helemaal een vakantiegevoel krijgt door het ruimte terras en de gezellige tuinbanken.

Jammie, dat wordt smullen!

Het is absoluut geen probleem om samen met twee gluteneters te bestellen, want alles wordt keurig gescheiden geserveerd. De meiden van de bediening zijn echt heel aardig en bereid om alles uit te leggen of na te vragen.

Een beetje verwaaid door windkracht 7 en dan al die lekkernijen voor je…

De glutenvrije High Tea bestond uit:

 • uiteraard thee
 • jus d’orange
 • water
 • heerlijke glutenvrije broodjes met zalm, serranoham en carpaccio
 • roerei met glutenvrij brood
 • 1 kopje broccolisoep (nog nergens zo lekker gegeten)
 • 1 kopje uiensoep (extra omdat er geen gv kroketjes waren)
 • chocoladetruffels met room
 • macarons

En weet je wat zo leuk is? Alles wat over is, krijg je in een doggy bag mee naar huis!

Voor de gluteneters is het ook een groot feest. Van broccolisoep en geweldige scones tot chocoladecroissants, en van een huisgemaakt kroketjes tot brownies. Het stond allemaal op tafel! Ook zij kregen een heerlijk gevulde doggy bag mee naar huis.

Een absolute aanrader voor  (glutenvrije) High Tea in Den Haag!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Geweldige glutenvrije High Tea Den Haag”

 1. Ik heb op basis van jouw ervaring/ artikel een glutenvrije high tea geboekt en hij viel erg tegen! In vergelijking met de gewone high tea was wat ik kreeg karig. Toen de hapjes kwamen vroeg ik wat ik mocht en ik mocht van alle hapjes ALLEEN de macarons en de aardbeien (maar die zaten tussen de cakejes dus natuurlijk kon ik die niet eten).
  Er zijn zoveel glutenvrije zoetigheden (ik kreeg ter compensatie een kip salade) zeker in Den Haag (welsch bakery is om de hoek). Ik had van te voren g nog gebeld en kreeg te horen dat er genoeg opties voor mij waren ook qua zoetigheden. Het viel dus tegen. Vooral omdat ik het vaak meemaak bij groepsboekingen. Restaurants beloven van alles aan de telefoon en als ik daar ben blijkt de salade zonder dressing (want gluten) mijn enige optie. Heel gezond hoor.. maar ik eet al elke dag salades en als
  ik al dat lekkers zie en dan zie wat ik krijg.. tja dat voelt super super super lullig. Ze hebben de high tea niet in rekening gebracht dus dat moet ik ze nageven.

  1. Beste Saira, wat jammer te horen! Had je wel de gv broodjes met hartig beleg? Of die ook niet? Ik ben bang dat je echt pech hebt gehad, maar daar heb je natuurlijk op dat moment niets aan! Bij mij was alles echt top geregeld. Maar zo zie je: het is en blijft mensenwerk. En wij als glutenvrijen zijn zo afhankelijk van hoe serieus de bediening het neemt! Hoop dat je desondanks toch een leuke dag hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *