Glutenvrij München

Heb je ooit de gelegenheid om München te bezoeken in november/december dan proef je de echte sfeer van de Weihnachtsmarkt. We waren ook bij het ontsteken van de metershoge kerstboom. Geweldig en een mooi gevoel van saamhorigheid. Hieronder wat tips voor glutenvrij ontbijt, lunch en diner.

 

Overnachting met glutenvrij ontbijt

Hotel Cristal, Schwantahlerstrasse 36, 80336 München (5 minuten lopen van Hauptbahnhof)

https://cristal-hotel.de/

Bij het ontbijt was er glutenvrije muesli van Schär. Ook als je liever geen koolhydraten eet is er heel veel keuze. Er zijn kazen en vis, maar ook yoghurt met fruit. Ook zijn er warme gerechten, zoals gekookt ei of roerei met spek.

Lunch

Dean & David

Door de hele stad heen vind je Dean & David vestigingen waar je heerlijke glutenvrije salades kunt kopen. Ik heb drie verschillende soorten geprobeerd, allemaal heerlijk vers: Chicken Vitality, Chicken Oriental en Grilled Veggie.

https://deananddavid.de/en/food-and-drinks/#salads

Ook in het vliegtuig nog genoten van een salade!

 

Hacker Pschorr Brauhaus, Marienplatz, 80031  München (tegenover Rathaus-Glockenspiel)

https://www.tripadvisor.nl/LocationPhotoDirectLink-g187309-d10056186-i177469079-Hacker_Pschorr-Munich_Upper_Bavaria_Bavaria.html

Ik heb hier een heerlijk Chili con Carne gegeten, maar er is ook echte glutenvrije bratwurst. Het is wel een stuk duurder, maar je zit er prachtig centraal voor het Rathaus op de Marienplatz.

Café Klenze,  Alte Pinakothek, Braberstrasse 27, 80799 München

http://www.victorianhouse.de/

Na een rondleiding door dit prachtige museum kun je heerlijk koffie en thee drinken met hele smakelijke glutenvrije koekjes.

 

Diner

Berni’s Nudelbrett, Petersplatz 8, 80331 München

https://www.bernisnudelbrett.net/

Je kunt hier een glutenvrije pasta Pesto of Vegetale eten. Of neem een lekker voorgerecht als Carpaccio met een hoofdgerecht van vis.

Indian Restaurant Razdhani, Sonnenstrasse 18b, 80331 München

http://restaurant.razdhani.de/?page_id=1221

Gewoon een eenvoudig en goedkoop Indiaas restaurant waar je lekkere (glutenvrije) curry-gerechten kunt eten. Zit ook vlak bij het Hauptbahnhof.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *