Kastanjechampignons met….. bramen

Dit is echt een verrassend lekker bijgerecht. Heel sfeervol voor het kerstdiner, maar ook als je iets anders te vieren hebt. Kastanjechampignons hebben een beetje nootachtige smaak en de smaak is ook voller dan die van zijn witte broertje. Kastanjechampignons zitten ook nog vol vitamine B. Eet er niet al te veel van, want ze verteren wat langzamer dan andere groenten. Ik heb een verrassende combinatie bedacht door aan het eind nog…. bramen toe te voegen. Dit geeft zo’n lekkere mix aan smaken! Eerder probeerde ik ook te mixen met framboos, maar de braam wint het met afstand!

Duur: 12 minuten

Ingrediënten (bijgerechtje voor 2-3 personen)

  • 2 kleine oranje snoeppaprika
  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3-5  kastanjechampignons
  • 1 theelepel piri piri kruiden
  • ca. 12 bramen
  • 50 gram roomboter

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes en oranje snoeppaprika in echt kleine stukjes
  • Doe de champignons af met een vochtig doekje keukenpapier (dan blijft de smaak beter behouden)
  • Roerbak in ca. 3 minuten de sjalotjes met de paprika glazig in de helft van de roomboter
  • Snijd intussen de kastanjechampignons in dunne schijfjes
  • Voeg als ze glazig zijn de kastanjechampignons toe met een theelepel piri piri
  • Roerbak ca. 1 minuut op hoog vuur en zet hem daarna nog ca. 3 minuten op half vuur
  • Voeg desgewenst nog het restant van de roomboter toe
  • Voeg de bramen toe en laat deze zachtjes opwarmen. Tijdens het opwarmen zul je zien dat de bramen een lichtere tint krijgen, staat extra leuk.
  • Serveer in een leuk schaaltje!

Dit bijgerechtje doet het geweldig naast rundvlees, of naast een andere smaakvol vegetarisch gerecht.

Geniet ervan!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *