Makkelijke appelbeignets

Aan het eind van de decembermaand nog een paar zoete recepten. Deze appelbeignets zijn echt niet moeilijk te maken. Het basisrecept heb ik van Smulweb, maar ik heb het wat aangepast. Het is zo lang geleden dat ik een echte appelbeignet heb gegeten! En weet je wat zo leuk is, ze zijn ook te maken voor gluteneters. Je neemt dan gewoon bladerdeeg i.p.v. glutenvrij.

Klik voor het filmpje op deze Facebooklink https://www.facebook.com/kookjeblij/videos/1771250792898733/

Yummie! eindelijk weer eens een appelbeignet!

Duur: ca. 60 minuten

Ingrediënten (voor 3 tot 5 appelbeignets)

  • 1 pakje (glutenvrij) bladerdeeg (als je niet glutenvrij bent, neem je de gewone!) De glutenvrije bevatten meestal 5 plakjes bladerdeeg, de gewone 10.
  • Je hebt 2 plakjes bladerdeeg nodig per appelbeignet
  • 1 of 2 goudrenet appels, afhankelijk van het aantal dat je wilt maken
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 50 gram amandelspijs
  • Tip: het is zo eenvoudig om zelf amandelspijs te maken. Hieronder het recept voor 100 gram (het restant kun je echt maanden invriezen)

Bereiding

Amandelspijs

  • 100 gram amandelmeel (bijvoorbeeld Vrij van bij AH)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 ei
  • paar druppels citroen

Doe alle ingrediënten in een mixkom en prak met een vork door elkaar. Na ca. 2 minuten prakken, zie je dat het vanzelf gaat binden.

Appelbeignets

  • Ontdooi de bladerdeegplakjes (ca. 10 minuten)
  • Zoek een schaaltje dat net binnen de vierkante vorm van het bladerdeeg past en leg dit op een plakje bladerdeeg
  • Snijd met een mesje langs het schaaltje zodat je een rond plakje krijgt
  • Herhaal dit bij de andere plakjes
  • Schil de appel(s)
  • Boor met een appelboor het klokhuis eruit
  • Snijd de appel in 3 of 4  schijven (afhankelijk van de grootte van de appel, ca 1,5-2 cm)
  • Leg 1 bladerdeegrondje op een bord en leg daar een appelschijf op
  • Vul het gat in de appel met een theelepel amandelspijs
  • Leg vervolgens een 2e plakje over de appel heen
  • Druk met een vork de onderste en bovenste rand van het bladerdeeg op elkaar
  • Meng in een aparte ruime schaal de kaneel en de kristalsuiker
  • Zet de frituur op 180 graden of doe zonnebloemolie in een steelpan
  • Breng dit op de juiste temperatuur
  • Doe per keer 1 appelbeignet in de olie
  • Bak gaar in ca. 3-4 minuten, draai na 2 minuten even om
  • Haal de gare appelbeignet uit de olie en wentel deze direct door de schaal met kristalsuiker en kaneel.
  • Serveer ze op een vrolijke schaal

Smullen maar!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *