Over mij

Word met deze recepten net zo blij van koken als ik!

 

“Mam, mag ik je helpen?” Ontelbare keren heb ik dat gehoord als ik stond te koken. Want wat is het leuk om samen lekkere dingen te maken. Ik herinner me nog altijd de trotse blik van mijn dochter Roos (toen 4) over de koekjes die uit de oven kwamen. Na deze eerste baksels volgden nog veel meer koekjes, taarten maar ook andere gerechten.

Het moment kwam dat ik het ergens moest opschrijven. De kladbriefjes werden aan de kant geschoven en Roos maakt op 9-jarige leeftijd mijn eerste receptenboek.

Foto uit het receptenboekje

Dit receptenboekje is inmiddels vol en na een voorzichtige start op Instagram ben ik dan nu online met Kookjeblij!

Bakken en koken is zo leuk dat je dat echt moet doorgeven. Zelf heb ik spelenderwijs leren bakken en koken van mijn eigen lieve mama. Maar ook van lieve oma’s die alleen nog in herinnering bij ons zijn: oma Schoonderwoerd en Indische oma Roos. Van oma Schoonderwoerd hoorde ik dat sommige baksels soms gewoon mislukken. Een goede tip die geruststellend werkte in het begin van mijn glutenvrije periode. Mijn Indische oma leerde me dat je met heel weinig ingrediënten de lekkerste nassi goreng kunt maken, zolang je maar met bezieling kookt.

Koken is echt leuk, zelfs als je glutenvrij bent. Ook ik heb een drukke baan, ben mantelzorger en heb daardoor niet altijd tijd om uitgebreid te koken.  Je vindt daarom veel ‘snelle’ recepten waarmee je in een goed half uurtje een heerlijk maaltje op tafel krijgt voor iedereen. Gebruik wel verse groenten en kruiden, want dat is zoveel lekkerder!

Met deze recepten wil ik jullie meenemen om lekker, makkelijk en vooral gezond te koken. Geen moeilijk te verkrijgen ingrediënten en heldere uitleg over de verschillende stappen. Ik vind namelijk dat je door glutenvrij te koken ook echt smaakvolle gerechten kunt maken. Zelf ben ik niet lactosevrij dus let op dat je sommige ingrediënten dan vervangt door de lactosevrije variant.

Inspiratie voor recepten krijg ik niet alleen van familie maar ook uit de talloze kookboeken uit mijn boekenkast. Met een paar aanpassingen zijn ze zo eenvoudig glutenvrij te maken. En als je wel gewoon glutenvol mag eten, vervang dan het glutenvrije deel (zoals pasta) door glutenbevattende pasta. De meeste recepten zijn echter van nature glutenvrij waarmee ik wil laten zien dat je met verse ingrediënten zo lekker kunt koken. Het mooiste compliment kreeg ik van mijn vader die mijn gehaktballetjes (met glutenvrij paneermeel) lekkerder vond dan die hij altijd at.

De slogan bovenaan de website geeft het ook aan. Kook je blij: glutenvrij genieten voor iedereen!

Heel veel kookplezier en liefs, Arianne

ZIN IN WEKELIJKS NIEUWE RECEPTEN? LIKE MIJ DAN OP www.facebook.com/kookjeblij

Print Friendly, PDF & Email