Vegetarische Tikka Masala

Vorige week was het de ‘Week zonder vlees’. Tijd om weer eens wat nieuws te proberen! Ik heb een paar gave vegetarische kookboeken gekregen en weer een hoop leuke ideeën opgedaan. Weet je dat het ook gewoon leuk kan zijn om een kookboek te lezen. Echt een keer doen: de recepten komen dan gewoon tot leven! Deze Tikka Masala gaf ik een eigen schwung door er lekker eigenwijs nog wat mais en paksoy door te doen. Lekker, gezond en snel gemaakt!

Boodschappenmandje

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 witte uien
  • 1 courgette
  • 1 paksoy
  • 1 rode/oranje paprika
  • 1 bakje witte/kastanje champignons
  • 4 tomaten
  • 2 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 potje kikkererwten
  • 1/2 potje mais
  • 3 el yoghurt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 el garam masala
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el cajunkruiden
  • scheutje chilisaus
  • zout en peper
Jammie, gebakken kikkererwten!

Bereiding (ca. 30 minuten)

  • Giet de kikkererwten af en roer er de yoghurt door met 3 el garam masala. Laat dit ruim 5 minuten intrekken
  • Snijd intussen alle groenten
  • Roerbak de groenten (behalve de champignons) met een beetje olijfolie in een koekenpan gedurende ca. 10 minuten
  • Roerbak de gemarineerde kikkererwten in een beetje olie en roer regelmatig door, totdat ze lichtbruin kleuren
  • Voeg dan de kikkererwten toe aan het groentenmengsel
  • Voeg de champignons en tomaten toe en roer goed door
  • Roer de mais erdoor, samen met de tomatenblokjes
Alle groenten verzamelen!
  • Roer de cajunkruiden en peper en zout naar smaak toe
  • Voor de liefhebbers nog een scheutje chilisaus
  • Laat nog ca. 15 minuten doorgaren
  • Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Serveer met gebakken uitjes en cassave kroepoek

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.