Babi Pangang (zonder zakje) met rijst

Bij de afhaalchinees is Babi Pangang een van de populairste gerechten. Maar wist je dat je het eigelijk een Indonesisch gerecht is van Sumatra? De Chinese eethuizen hebben het gerecht wat aangepast aan de Hollandse smaak, wat minder pittig en wat zoeter. Het is ook heel eenvoudig te maken. Eventueel kun je van tevoren het vlees braden en dan later opwarmen in de saus, dus handig als je eters krijgt. Gebruik voor dit recept het liefst een gietijzeren pan voor lekker krokante korstjes zonder oven.

Duur: 45 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 pond procureurlappen (schouderkarbonade zonder been)
  • 3 sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 2 eetleps Braad, Grill en BBQ mix
  • 50 gram boter
  • 3 kopjes rijst

Voor de saus:

  • 7 eetlepels tomatenketchup
  • 1 flesje shasliksaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 3 theelepels kristalsuiker
  • 1 potje atjar tjampoer

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes fijn en hak de knoflook ook fijn
  • Fruit de groenten in de gesmolten boter in een pan met dikke bodem (gietijzer)
  • Snijd intussen de procureurlappen in dunne reepjes van ca. 3 cm
  • Voeg de reepjes toe aan de gefruite ui en knoflook en roer ook de kruiden erdoor
  • Bak op hoog vuur om en om gaar in ca. 10-15 minuten
  • Zorg dat het vocht verdampt zodat de reepjes echt een krokant korstje krijgen.
  • Doe in een grote kom de ingrediënten voor de saus en roer goed door elkaar met een lepel
  • Giet de saus bij het vlees en laat nog 15 minuten doorpruttelen
  • Kook intussen de rijst gaar volgens het bereidingsvoorschrift op de verpakking
  • Serveer de babi pangang met witte rijst en een groene salade

Eet smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *