Kip cajun

De ingrediënten voor dit makkelijke kip-gerecht heb je bijna altijd in huis of haal je even snel uit je werk in de super. Het leuke is dat je het kunt combineren met zowel rijst, pasta of gewoon aardappels. Cajunkruiden vinden hun oorsprong in de zuidelijke staten van Amerika. De combinatie van smaken van zowel de grootgrondbezitters als hun slaven hebben deze kruidenmix zo bijzonder gemaakt. Belangrijkste kruiden zijn verschillende soorten pepers (waaronder cayenne), paprika-, uien- en knoflookpoeder. Ik vind de cajunmix echt onmisbaar in de keuken. Doseer naar smaak want teveel is niet lekker.

Duur: 20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 gram kipfilet in blokjes
  • 3 sjalotjes
  • 3 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 trostomaten
  • 1/2 bakje champignons
  • olijfolie
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder

Bereiding

  • Hak de ui en knoflook fijn en roerbak deze glazig in de olijfolie
  • Snijd intussen de champignons in schijfjes
  • Voeg deze toe het uimengsel
  • Roerbak nog 5 minuten door
  • Voeg de kipblokjes toe
  • Roerbak goed door en strooi de kruiden ervor
  • Roer om de paar minuten even goed door
  • Snijd intussen de tomaat in blokjes
  • Als de kip rondom een beetje bruin, voeg je de tomaatblokjes toe
  • Roer goed door en laat nog ca. 5 minuten doorgaren
  • Voeg naar smaak een beetje chilisaus toe

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *