Verrukkelijke en gezonde taco’s

Ook in de gezonde keuken kun je af en toe best een beetje snacken. Zo voelt het bij ons als we taco’s eten. Als je er genoeg groenten aan toevoegt en het eet met een lekkere groene salade past het ook nog in de schijf van vijf. Ik gebruik voor de echte taco-smaak zelfs ook nog een kant-en-klaar zakje van Santa Maria en de onmisbare toevoeging van de Green Jalapeño Relish.

Duur: 35 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 zakjes Tacomix van Santa Maria
  • 750 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 courgette
  • 3 trostomaten
  • 1 potje mais
  • 3 uien
  • 1 prei
  • 2 bosuitjes
  • 2 kopjes rijst
  • 8-10 tacoschelpen
  • olijfolie
  • Chilisaus
  • Jalapeño relish
  • Parmezaanse kaas
Nog een paar minuten laten door pruttelen

Bereiding

  • Snijd de uien en paprika fijn
  • Hak de knoflook fijn en snijd de prei en de bosuitjes in dunne ringen
  • Roerbak de groenten in een wok met olijfolie tot ze glazig zijn
  • Voeg de gehakt toe en bak het rul met de groenten in ca. 5 minuten
  • Verdeel de eetlepel Braad, Grill en BBQ kruiden over het mengsel
  • Snijd intussen de courgette en de tomaten in kleine blokjes
  • Voeg na ca. 5 minuten ook de courgette en de tomaten toe aan de wok en roerbak mee
  • Voeg de tacomix toe (zonder water). Meestal is het vocht uit het gehakt en de groenten genoeg om de kruiden op te laten nemen
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Voeg aan de wok ook de mais toe.
  • Voeg naar smaak (even tussendoor proeven!) toe een scheutje chilisaus en jalapeño
  • Verwarm de oven voor en warm de tacoschelpen op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Laat het gehaktmengsel nog ca 10 minuten een beetje doorgaren
  • Schep het gehaktmengsel in de tacoschelp en bestrooi dit met wat parmezaanse kaas
  • Serveer de taco op een gezellig bord met de rijst en een groene salade.

Smullen met zijn allen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.