Mangorijst met courgette

Dit blijft een lekker en makkelijke gerechtje. Je kunt dit klaarmaken en tegelijk nog een salade of wat vlees bereiden. De combinatie van mango, courgette en paprika  is echt bijzonder smakelijk. Leuk met van alles te combineren, bijvoorbeeld met lekkere gehaktballetjes. 

Wil je deze gehaktballetjes ook maken, kijk snel op http://kookjeblij.nl/?p=189

Duur: 20 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 1,5 kopje basmati rijst
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 gele courgette
  • 2 snoeppaprika oranje
  • 1 mango
  • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • 700 ml heet gekookt water

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en hak de knoflook fijn
  • Roerbak de sjalotjes en knoflook in de olijfolie gedurende ca. 5 minuten
  • Snijd intussen de halve courgette en de snoeppaprika in kleine blokjes
  • Voeg deze toe aan het roerbakmengsel en roer door
  • Kruimel het bouillonblokje erdoor
  • Voeg het heet gekookt water toe en laat de rijst in ca. 12 minuten doorkoken
  • Al het vocht zou opgenomen moeten zijn in de rijst. Als de rijst nog niet helemaal gaar is, voeg dan nog een kopje water toe en laat nog even doorpruttelen.
  • Als je het extra leuk wilt presenteren, schep de rijst dan in een rond bakje, beetje aandrukken en omkiepen op een presenteerbordje. Staat altijd leuk!

Combineer deze mangorijst met wat je maar wilt:  van vegetarische groentenschotel tot geroerbakte kip.

Eet smakelijk!

Mangorijst, gehaktballetjes en een salade: een heerlijke combi!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *