Mijn allereerste bericht!
Een oud en vertrouwd recept in ons gezin dat echt niet mis kan gaan: mihoen. Als je nog jonge kinderen hebt, serveer de cashewnoten dan apart en gebruik dan maar 1 pepertje. Onze dochter at dit al vanaf haar zesde jaar mee en het is altijd een favoriet gebleven.
Eet smakelijk en kook je blij!
Ingrediënten (voor 4 personen)
Duur: 45 minuten.
- 500 gram gehakt
- 5 rode uien
- 3 prei
- 1 gele paprika
- 1 zoete rode paprika
- 8 tot 10 teentjes knoflook
- 1 of 2 rode pepers
- Half bakje champignons
- 2 pakjes fijne rijstnoedels, bijvoorbeeld van Conimex
- 3 eetlepels zoete ketjap manis, bijvoorbeeld van Vanka Kawat (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)
- 1 eetlepel mix voor Braad, Grill & BBQ van Verstegen
- 1 eetlepel Cajun
- Peper en zout naar smaak
- Scheut olijfolie
- 1 bakje gezouten cashewnoten
- 1 potje zoetzure mini-augurken
Bereiding
- Hak de pepers en knoflook fijn en roerbak in een pan met olijfolie, ca. 5 minuten.
- Snijd intussen de uien, prei en paprika’s in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan.
- Laat het doorbakken tot de groenten goed glazig zijn.
- Voeg als laatste de champignons toe en roerbak deze mee.
- Voeg de gehakt toe en meng het met de groenten in de pan.
- Voeg vervolgens de kruiden en de ketjap toe.
- Roerbak tot alles gaar is.
- Snijd intussen de augurken in dunne schijfjes.
- Voeg de gesneden augurken en de cashewnoten toe in de pan.
- Laat nog zeker 10 minuten sudderen.
- Kook intussen de rijstmie volgens de instructie op de verpakking.
- TIP: spoel de rijstmie na het koken écht af met koud water, anders wordt de mie zo plakkerig.
- Vervolgens de rijstmie toevoegen aan het gehaktmengsel en nog 10 minuten doorbakken.
- Serveer met een komkommer en een glaasje witte wijn.
Ik hoor graag van jullie als het is gelukt!