Mihoen

Dit heerlijke gerecht kan niet mislukken: mihoen.

Mijn allereerste bericht! 

Een oud en vertrouwd recept in ons gezin dat echt niet mis kan gaan: mihoen. Als je nog jonge kinderen hebt, serveer de cashewnoten dan apart en gebruik dan maar 1 pepertje. Onze dochter at dit al vanaf haar zesde jaar mee en het is altijd een favoriet gebleven. 

Eet smakelijk en kook je blij!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Duur: 45 minuten.

  • 500 gram gehakt
  • 5 rode uien
  • 3 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 zoete rode paprika
  • 8 tot 10 teentjes knoflook
  • 1 of 2 rode pepers
  • Half bakje champignons
  • 2 pakjes fijne rijstnoedels, bijvoorbeeld van Conimex
  • 3 eetlepels zoete ketjap manis, bijvoorbeeld van Vanka Kawat (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)
  • 1 eetlepel mix voor Braad, Grill & BBQ van Verstegen
  • 1 eetlepel Cajun
  • Peper en zout naar smaak
  • Scheut olijfolie
  • 1 bakje gezouten cashewnoten
  • 1 potje zoetzure mini-augurken

Bereiding

  • Hak de pepers en knoflook fijn en roerbak in een pan met olijfolie, ca. 5 minuten.
  • Snijd intussen de uien, prei en paprika’s in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Laat het doorbakken tot de groenten goed glazig zijn.
  • Voeg als laatste de champignons toe en roerbak deze mee.
  • Voeg de gehakt toe en meng het met de groenten in de pan.
  • Voeg vervolgens de kruiden en de ketjap toe.
  • Roerbak tot alles gaar is.
  • Snijd intussen de augurken in dunne schijfjes.
  • Voeg de gesneden augurken en de cashewnoten toe in de pan.
  • Laat nog zeker 10 minuten sudderen.
  • Kook intussen de rijstmie volgens de instructie op de verpakking.
  • TIP: spoel de rijstmie na het koken écht af met koud water, anders wordt de mie zo plakkerig.
  • Vervolgens de rijstmie toevoegen aan het gehaktmengsel en nog 10 minuten doorbakken.
  • Serveer met een komkommer en een glaasje witte wijn.

Ik hoor graag van jullie als het is gelukt! 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.