Deze gehaktballetjes zijn al jarenlang favoriet op onze verjaardagen, maar wij eten ze ook wel eens gewoon bij rijst, pasta of aardappelen. Zelfs lastige (jonge) eters zullen dit lekker vinden!
Absolute tip: gebruik echt het glutenvrije paneermeel van Schär (ook als je niet glutenvrij bent). Het maakt de balletjes zoveel zachter!
Duur: 30 minuten
Ingrediënten (2-3 personen, of 16 borrelhapjes)
- 1 pond rundergehakt
- 1 eetlepel Mix Braad, Grill en BBQ (Verstegen)
- 1 eetlepel Cajun
- 1 theelepel kerrie
- 1/2 geklopt ei
- 1 eetlepel ketjap manis
- 3 eetlepels glutenvrij paneermeel (Schär)
- 3 eetlepels vloeibare boter
Bereiding
- Kneed met de hand de kruiden, losgeklopt ei, ketjap en paneermeel door het gehakt
- Maak er 16-17 kleine balletjes van
- Verhit het vuur
- Voeg de gehaktballetjes toe en braad ze in 10 minuten rondom bruin
- Voeg wat gekookt water toe en laat nog 10 minuten beetje doorsudderen met deksel op de pan
Lekker voor bij de borrel, bij een stamppotje of zelfs bij lekkere mangorijst. Wil je deze rijst maken, klik dan op deze link http://kookjeblij.nl/?p=202 Als er toch nog balletjes over zijn, kun je ze ook nog invriezen.