Rijst met Kip Tikka Masala

Dit is een lekker gerecht voor als je vers wilt koken en binnen een goed half uur eten op tafel wilt hebben. Ik hou erg van de Indiase keuken. Als je wat meer tijd hebt zijn er zoveel lekkere gerechten te maken. Daar kom ik in een ander recept nog op terug. De spice paste for Indian Tikka Masala kun je o.a. bestellen bij Asian Foodlovers en bij heel veel toko’s. Ik heb altijd een paar smaken op voorraad voor als er een keer wat minder tijd is om te koken. Je kunt ook de Tikka Masala van Patak’s nemen, verkrijgbaar bij AH. Let op dat je niet teveel kruidenpasta neemt (max. 3 eetlepels naar smaak). Dit recept is gemaakt met de pasta van Asian Home Gourmet.

 

Duur: 35 minuten

Snel gemaakt en toch zo lekker: Kip Tikka Masala naar eigen recept

 

Ingrediënten (3 personen)

  • 2 kopjes Basmati rijst
  • 1 pond kipfilet in stukjes
  • 1/2 plak beenham
  • Zakje Spice Paste for Indian Tikka Masala
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram peultjes
  • 2 theelepels cassablanca mix (Spices of Marrakech) of evt Mix Braad, Grill BBQ Verstegen
  • 1/2 gele courgette
  • 1 oranje of rode paprika
  • 1/2 bakje champignons
  • 4 eetlepels room
  • scheutje olijfolie
  • 250 ml water
  • scheutje chilisaus

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en hak de knoflook fijn
  • Roerbak dit met wat olijfolie glazig in de pan
  • Snijd de paprika in kleine stukjes, en ook de peultjes
  • Snijd de beenham in kleine stukjes
  • Voeg de paprika, peultjes en beenham toe aan het mengsel in de pan
  • Zet intussen rijst op met ruim water en kook volgens de verpakking
  • Voeg de kipstukjes erbij met wat kruiden (cassablanco of Braad, Grill BBQ)
  • Laat de kip in ca. 7 minuten om en om bakken
  • Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes
  • Voeg deze toe aan het mengsel in de pan en roer alles goed om
  • Voeg de kruidenpasta toe en laat een paar minuten doorbakken
  • Voeg vervolgens de room en het water toe
  • Laat nog 5 minuten zachtjes doorgaren
  • Giet de rijst na ca. 10 minuten af en laat even drogen.

Serveer met een lekkere groene salade met tomaat en/of wat emping blado. Verrassend lekker, én snel!

Smullen maar!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *