Pompoensoep met zoete aardappel en geitenkaas

Wist je dat je met pompoen en zoete aardappel een hele smakelijke soep kunt maken? In de herfst vind je de pompoenen overal. Kies voor de soep een flespompoen of een hokkaidopompoen. Eigenlijk hoef je ze niet te schillen, maar let op dat de hokkaido wel echt donkeroranje is. Als ik twijfel dan verwijder ik toch eerst de schil. Ongeschild kun je ze verwerken in de oven of met een staafmixer pureren tot soep. Doordat er ook zoete aardappel door zit is het ook meteen voedzaam soepje met de lunch of een snelle avondmaaltijd, met een broodje of een salade.

Afbeeldingsresultaat voor hokkaido pompoen afbeelding
Hokkaidopompen
Afbeeldingsresultaat voor flespompoen afbeelding
Flespompoen

Ingrediënten (ca. 6 personen)

  • 1 pompoen (Hokkaido- of flespompoen)
  • 1 grote zoete aardappel
  • flinke scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote uien
  • 1 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 2 tl cajunkruiden
  • paar takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • 3 groentenbouillontabletten
  • 1 plak geitenkaas

Bereiding (ca. 45 minuten)

  • Schil de pompoen (indien niet helemaal rijp)
  • Snijd hem vervolgens door midden met een scherp mes
  • Verwijder met een lepel de draadjes en pitjes eruit
  • Snijd de pompoen vervolgens in stukjes
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes
  • Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn
  • Giet een flinke scheut olijfolie in een soeppan met dikke bodem
  • Fruit hierin de ui en knoflook in een paar minuten glazig
  • Schep er vervolgens de stukjes pompoen, aardappel, kaneel en tijm door
  • Doe de bouillonblokjes erbij en 2 liter water
  • Breng dit aan de kook op hoog vuur

 

  • Zet het vuur lager als de pan kookt en kook de soep gaar in ca. 15 minuten
  • Pureer de soep door voorzichtig met de staafmixer door de pan te roeren (doe er wel een panbeschermer om heen)

  • Voeg naar smaak nog wat peper toe
  • Schep de soep in een kom of op een bord en brokkel er een paar stukjes geitenkaas door
  • Garneer met nog wat blaadjes tijm

 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *