De heerlijkste salades voor thuis en take-away – veganistische voorjaarssalade

Deel 2 in de Week van de Salade is een veganistische salade die ook lekker is voor flexitariërs en zelfs vleeseters. Ik ben zeker geen veganist of vegetariër, maar 1 of 2 keer per week geen vlees (of vis)  is gewoon smakelijk met een gevulde salade als deze.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 6 handjes jonge bladsla
  • 2 handjes radicchio rosso (rode bittere sla)
  • 2 handjes rucola
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1/2 courgette
  • 3 coeur de boeuf tomaten
  • 4 el  walnoten
  • olijfolie
  • witte wijnazijn

Bereiding

  • Roer voor de dressing de vloeibare ingrediënten door elkaar in een ronde kom
  • Hak de sjalotjes fijn en roerbak glazig in een pan
  • Snijd intussen de champignons in plakjes en de courgette in stukjes en voeg deze bij de sjalotjes
  • Meng de slasoorten door de dressing (met schone handen of met lepel en vork)
  • Laat het prutje met sjalotjes, courgette en champignons 5 min. nagaren en haal ze dan van het vuur
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes
  • Roerbak de walnoten kort in en droge pan (voor een fijnere smaak)
  • Verdeel de sla met dressing op een mooie schaal en roer de tomaten erdoor
  • Roer het lauwwarme prutje erdoor
  • Hak de walnoten fijn en strooi deze over de salade
  • Strooi wat piri-piri kruiden of wat chilipoeder erover
  • En …. .klaar is deze heerlijke lunchsalade.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *