Deel 2 in de Week van de Salade is een veganistische salade die ook lekker is voor flexitariërs en zelfs vleeseters. Ik ben zeker geen veganist of vegetariër, maar 1 of 2 keer per week geen vlees (of vis) is gewoon smakelijk met een gevulde salade als deze.
Ingrediënten (voor 3-4 personen)
- 6 handjes jonge bladsla
- 2 handjes radicchio rosso (rode bittere sla)
- 2 handjes rucola
- 2 sjalotjes
- 250 gram kastanje champignons
- 1/2 courgette
- 3 coeur de boeuf tomaten
- 4 el walnoten
- olijfolie
- witte wijnazijn
Bereiding
- Roer voor de dressing de vloeibare ingrediënten door elkaar in een ronde kom
- Hak de sjalotjes fijn en roerbak glazig in een pan
- Snijd intussen de champignons in plakjes en de courgette in stukjes en voeg deze bij de sjalotjes
- Meng de slasoorten door de dressing (met schone handen of met lepel en vork)
- Laat het prutje met sjalotjes, courgette en champignons 5 min. nagaren en haal ze dan van het vuur
- Snijd de tomaten in kleine blokjes
- Roerbak de walnoten kort in en droge pan (voor een fijnere smaak)
- Verdeel de sla met dressing op een mooie schaal en roer de tomaten erdoor
- Roer het lauwwarme prutje erdoor
- Hak de walnoten fijn en strooi deze over de salade
- Strooi wat piri-piri kruiden of wat chilipoeder erover
- En …. .klaar is deze heerlijke lunchsalade.