Als de herfst begint zie je ze overal liggen: grote, kleine, ronde, langwerpige pompoenen! Je kunt er heerlijke soep van maken. Maar wat dacht je van deze herstpasta? Pompoen bevat ook nog eens veel vitamine A en anti-oxidanten, dus supergezond. Ik combineerde het met de smaak van geitenkaas, als tegenhanger van het zoete karakter van de pompoen.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 (fles)pompoen
- 100 gram geitenkaas
- 100 ml slagroom
- 100 ml groentenbouillon (1/2 blokje)
- 350 gram pasta
Bereiding
- Schil de pompen
- Snijd deze in blokken van ca. 3-4 cm
- Kook in een klein laagje water ca. 12 minuten
- Doe deze met de stukje geitenkaas in de blender
- Roer er 100 ml room en 100 ml bouillon doorheen en pureer met de blender
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de pompoensaus op een laag vuurtje
- Roer de pompoensaus door de afgegoten pasta
- Serveer met een frisse salade met een zachtzure dressing.
Eet smakelijk!