Herfstpasta met pompoen en geitenkaas

Als de herfst begint zie je ze overal liggen: grote, kleine, ronde, langwerpige pompoenen! Je kunt er heerlijke soep van maken. Maar wat dacht je van deze herstpasta? Pompoen bevat ook nog eens veel vitamine A en anti-oxidanten, dus supergezond. Ik combineerde het met de smaak van geitenkaas, als tegenhanger van het zoete karakter van de pompoen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 (fles)pompoen
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml groentenbouillon (1/2 blokje)
  • 350 gram pasta

Bereiding

  • Schil de pompen
  • Snijd deze in blokken van ca. 3-4 cm
  • Kook in een klein laagje water ca. 12 minuten
  • Doe deze met de stukje geitenkaas in de blender
  • Roer er 100 ml room en 100 ml bouillon doorheen en pureer met de blender
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de pompoensaus op een laag vuurtje
  • Roer de pompoensaus door de afgegoten pasta
  • Serveer met een frisse salade met een zachtzure dressing.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *