Pasta met champignons en tomaat (vegetarisch)

In de Nationale week Zonder Vlees heb ik nog even een vegetarische pasta gemaakt. En eerlijk is eerlijk, het was echt lekker! Flexitarisch is zo gek nog niet: als vleeseter ook 1 of 2 keer per week vis en 1 keer gewoon alleen vegetarisch. De kastanjechampignons zijn een hele goede vleesvervanger en behouden een heerlijke smaak.

Duur: 30 minuten

Ingrediënten (voor 2/3 personen)

  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode puntpaprika
  • 5 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 5 bosuitjes
  • 5 trostomaten
  • linguine pasta (200-300 gram voor 2-3 personen)
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden Bonen (Euroma, AH) of 1 theelepel Cajun + 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel Braad, Grill en BBQ kruiden
  • 1 groentenbouillon blokje
  • 200 ml water
  • scheutje chilisaus
  • 225 gram mascarpone pastasaus AH of 225 gram tomatenpuree

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en hak de knoflook fijn
  • Snijd een halve peper ook in kleine stukjes en de prei in dunne ringen
  • Doe wat olie in een ruime pan en doe de groenten in de pan
  • Roerbak tot ze glazig zijn (ca. 5 minuten)
  • Maak intussen de champignons schoon met een borsteltje
  • Snijd ze in dunne schijfjes en voeg deze toe aan het groentenmengsel
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe aan het groentenmengsel
  • Strooi de kruiden over de champignons en tomaten en roerbak lekker door
  • Prik na ca. 10 minuten of de champignons gaar zijn
  • Voeg dan een groentenbouillonblokje toe en 200 ml water
  • Voeg de tomatenpuree of ruim een half bakje mascarpone pastasaus toe
  • Naar smaak nog wat chilisaus erdoor

 

Lekker vegetarisch met een groene salade. Eet flexitarisch!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *