In de Nationale week Zonder Vlees heb ik nog even een vegetarische pasta gemaakt. En eerlijk is eerlijk, het was echt lekker! Flexitarisch is zo gek nog niet: als vleeseter ook 1 of 2 keer per week vis en 1 keer gewoon alleen vegetarisch. De kastanjechampignons zijn een hele goede vleesvervanger en behouden een heerlijke smaak.
Duur: 30 minuten
Ingrediënten (voor 2/3 personen)
- 500 gram kastanjechampignons
- 1/2 rode peper
- 1 rode puntpaprika
- 5 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 prei
- 5 bosuitjes
- 5 trostomaten
- linguine pasta (200-300 gram voor 2-3 personen)
- 1 theelepel Mexicaanse kruiden Bonen (Euroma, AH) of 1 theelepel Cajun + 1 theelepel paprika
- 1 theelepel Braad, Grill en BBQ kruiden
- 1 groentenbouillon blokje
- 200 ml water
- scheutje chilisaus
- 225 gram mascarpone pastasaus AH of 225 gram tomatenpuree
Bereiding
- Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en hak de knoflook fijn
- Snijd een halve peper ook in kleine stukjes en de prei in dunne ringen
- Doe wat olie in een ruime pan en doe de groenten in de pan
- Roerbak tot ze glazig zijn (ca. 5 minuten)
- Maak intussen de champignons schoon met een borsteltje
- Snijd ze in dunne schijfjes en voeg deze toe aan het groentenmengsel
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe aan het groentenmengsel
- Strooi de kruiden over de champignons en tomaten en roerbak lekker door
- Prik na ca. 10 minuten of de champignons gaar zijn
- Voeg dan een groentenbouillonblokje toe en 200 ml water
- Voeg de tomatenpuree of ruim een half bakje mascarpone pastasaus toe
- Naar smaak nog wat chilisaus erdoor
Lekker vegetarisch met een groene salade. Eet flexitarisch!