Penne met gerookte pancetta (Penne alla pancetta affumicata)

Dit is ons favoriete pasta-recept: penne met pancetta. Zo eenvoudig en snel om te maken, en zo lekker! Combineer het met een balletje gehakt en een salade. Je hebt supersnel een heerlijke maaltijd op tafel. Heb je geen pancetta , dan kun je het ook prima maken met rauwe ham en zelfs ook met katenspek. Pancetta is Italiaans spek dat 3 maanden lang is gedroogd, gerookt en gekruid met zout, peper, kaneel, nootmuskaat en kruitnagel.

Vegetarische variant: vervang de pancetta door vegetarische spekjes. Let wel op of ze dan nog glutenvrij zijn!

 

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 100 gram gerookte pancetta/rauwe ham
  • 250 gram trostomaten
  • 1 chilipeper
  • 200 ml slagroom
  • 320 gram penne
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding

  • Doe olijfolie in een pan en verwarm het
  • Snijd intussen de pancetta in dunne reepjes
  • Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het in echt kleine stukjes
  • Doe de pancetta en chilipeper in de pan en bak het in ca. 5 minuten lichtbruin

  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe
  • Laat ca. 25 minuten zachtjes pruttelen

  • Kook intussen de penne gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Roer de slagroom erdoor door het tomatenmengsel en laat nog 5 minuten pruttelen
  • Bestrooi naar smaak met nog wat parmezaanse kaas

Combineer met een groene salade of broccoli en/of een smakelijk balletje gehakt.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *