Glutenvrije Paasbrunch

Wij hebben vandaag alvast een Paasbrunch uitgeprobeerd. Je moet wat als gezin als moeders nog wat gerechten wil uitproberen! Mijn man en dochter vonden het zo lekker, dat ze het glutenbrood (dat verdekt stond opgesteld) hebben laten staan.

We genoten eerst van een verse jus d’oranje en een lauwwarme quiche. Echt een geweldige bodem en zo gemakkelijk te maken. Met dank aan het recept voor de bodem van de Vlaamse Coeliakievereniging. Verder aangevuld met nog wat roerei, een tomatentapenade op glutenvrije meergranen bolletjes van Bakker Leo. Natuurlijk mag ook de tomaat-mozzarella niet ontbreken en wat heerlijke zoetigheden van Rose & Vanilla.

Heerlijke cakejes van Rose & Vanilla, teff-vingers van Consenza en chocoladekuikentjes van AH

Hieronder nog de recepten van de quiche en de tomatentapenade.

Quiche met hartig ei en bacon

Ingrediënten

  • 200 gram (glutenvrij) bloem van Mixwell (101) of Schär C
  • 90 gram boter
  • 1 el water
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 gram baconblokjes (vraag de slager om plakken van 0,5 cm)
  • 150 gram geraspte jonge kaas
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl peper
  • 3 el chilisaus
  • 3 sjalotjes
  • 3 bosuitjes
  • handje bieslook
  • 250 ml slagroom

Bereiding

Deeg

  • Zeef de bloem en meng deze met de hand met de in klontjes gesneden boter
  • Voeg 1 tl water toe en kneed door
  • Voeg 1 ei toe en kneed dat er ook door
  • Kneed alles zo snel mogelijk en maak er een grote tennisbal van
  • Doe de deegbal in plastic folie en laat een uurtje rusten in de koelkast
  • Zet na dat uur de oven op 160 graden.
  • Vet de quichevorm in met boter en bestrooi hem met bloem
  • Verdeel het deeg over de bodem en zorg dat je een opstaand randje krijgt
  • Bak de bodem nu eerst 10 minuten voor op 160 graden en haal hem daarna uit de oven.

Vulling

  • Snijd de sjalotjes in kleine stukjes
  • Snijd de baconplakjes in kleine dobbelsteentje
  • Doe wat olie in een pan en fruit de sjalotjes en bacondobbelsteentjes in ca. 10 minuten gaar
  • Snijd intussen alvast de bosuitjes in dunne ringetjes
  • Kluts de 3 eieren in een kom
  • Roer de geraspte jonge en parmezaanse kaas erdoor
  • Roer ook de bosuiringetjes erdoor
  • Roer 2 tl paparikapoeder en 1 tl cajunkruiden erdoor
  • Roer 250 ml slagroom erdoor
  • Doe er ook nog een scheutje chilisaus door
  • Als het baconprutje gaar is mag je het door het eimengsel roeren
  • Giet vervolgens het eimengsel in de springvorm met de 10 minuten voorgebakken bodem
  • Bak de quiche in ca. 30-40 gaar met de oven op ca. 190 graden (hete lucht).

Tomatentapenade

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 tl pesto
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • verse peper
  • 1 tl piri piri kruiden

Bereiding

  • Doe kokend water in een schaal
  • Snijd de tomaten aan de onderkant in met een mes en maak er een kruis in
  • Leg de tomaten in de schaal en laat ze een paar minuten onder water staan
  • Haal nu de tomaten uit de schaal en spoel ze af met koud water
  • Je kunt het velletje er zo afhalen
  • Snij de ontvelde tomaten in kleine blokjes
  • Giet er wat olijfolie door een 2 tl pesto
  • Roer er nog een tl piri piri kruiden door en wat verse peper
  • De tapenade is klaar voor een stokbroodje of toastje

Mozzarella-tomaatschaaltje

Dit is echt te eenvoudig maar altijd zo lekker.

Ingrediënten en bereiding

Snijd de buffelmozzarella in plakjes, evenals de tomaten. Leg de mozarella om en om met de tomaat op een leuke schaal. Doe wat pesto over de mozzarella en strooi over het geheel wat verse peper.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *