Makkelijke hapjes voor ieder feestje

Ben je ook weleens op zoek naar makkelijke hapjes omdat je toch eens wat anders op de hapjesschaal wilt dan een plakje kaas en worst? Ik heb wat rond gestruind op internet en wat nieuwe combinaties gemaakt. Echt leuke reacties gehad en voor elk wat wils.

Duur: 30 minuten

 

 

 

 

Ingrediënten en bereiding (voor ca. 75 hapjes)

  • Komkommer met zalm  op stokje (1/2 komkommer, 50 gram zalmsnippers) Rijg een stukje zalm(snipper) en een plakje geschilde komkommer aan een prikker)
  • Tomaat, mozzarello stokje (8 cherrytomaatjes en 1 zakje mozarellabolletjes, basilicumblaadjes). Rijg een cherrytomaatje, een blaadje basilicum en een mozarellabolletje aan een prikker.
  • Ham met kruidenkaas op een stokje (8 plakken ham, 1 bakje kruidenkaas). Neem een plakje ham en smeer wat kruidenkaas op een helft, maak een rolletje en steek de prikker erdoor heen
  • Blokje kaas (plak jonge kaas) Met een leuke prikker ziet t er meteen wat feestelijker uit, of doe er nog een witte druif bij.
  • Omeletrolletjes (4 eieren, olijfolie, 1 tl cajunkruiden, 1 pakje MonChou, 4 plakken ham). Doe wat olijfolie in een pan, giet hierin 4 geklutste eieren en strooi theelepel cajunkruiden erover. Bak de omelet gaar in ca. 3 minuten. Laat de omelet nog in de pan afkoelen en smeer met een lepel 3/4 van het pakje MonChou over de omelet. Leg daarop de plakken ham en rol de omelet zo strak mogelijk op. Doe er vervolgens plastic folie om en laat een uur koelen in de koelkast.
  • Brie met framboos (1 punt kruidenbrie met bieslook en 1 bakje frambozen). Snijd de brie in kleine dobbelsteentjes. Steek aan een prikker eerst de gewassen framboos en daarna het dobbelsteentje brie.
  • Komkommer en zongedroogd tomaatje (1/2 komkommer, potje zongedroogde tomaatjes). Rijg aan een tapasprikker achtereenvolgens eerst het schijfje geschilde komkommer en daarna een stukje zongedroogde tomaat.

 

Omdat je vaak tijd tekort komt, kun je deze hapjes aanvullen met:

  • Plakje grillworst (van de slager)
  • Plakje grillworst gemarineerd (snijd een plakje grillworst door de helft en marineer deze met een mengsel van 2 eetlepels ketjap en 1 theelepel chilisaus). Leg 5 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Kant en klaar borrelhapje (bij slager of poelier)

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *