Linguine pasta leent zich bij uitstek voor een gebonden saus en is het dikkere broertje van de alom bekende spaghetti. De glutenvariant van linguine is gemaakt van durumtarwemeel. Natuurlijk koos ik voor de glutenvrije versie van Semper, gemaakt van bruine rijst. Echt een aanrader. Ik had nog wat zalmsnippers over dus had zin om deze te combineren met de linguine en nog wat roerbakgroenten. Een frisse salade erbij en echt binnen een half uurtje op tafel!
Duur: 30 minuten
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 5 sjalotjes
- 1 prei
- 1 oranje of rode puntpaprika
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 8 witte champignons
- 2,5 ons gerookte zalmsnippers
- limoen
- 4 eetlepels fijngeknipte bieslook
- kruiden: 1 theelepel paprika en 1 theelepel kerriepoeder
- 200 ml room
- 1 scheutje chilisaus
- olijfolie
Bereiding
- Zet een pan met wat op voor de linguine en breng deze aan de kook
- Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en hak de knoflook fijn
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en voeg de sjalotjes en knoflook toe
- Snijd de prei in dunne ringen en de peper in echt kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan
- Roerbak goed door in elkaar totdat het glazig is (ca. 5 minuten)
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne schijfjes
- Voeg als de groenten glazig zijn de champignons toe me een theelepel kerrie en paprika
- Bak de champignons op hoog vuur gaar in ca. 10 minuten.
- Kook de linguine gaar volgens de verpakking
- Als de champignons gaar zijn voeg je de zalmsnippers toe
- Roerbak voorzichtig door en voeg de room toe
- Spoel de gare linguine af in een vergiet met stromend koud water
- Laat even uitlekken en voeg de linguine toe aan het zalmmengsel
- Warm nog een paar minuten lekker door
- Serveer met een groene salade!
Makkelijk, lekker en gezond!