Het beste glutenvrije broodje van 2017!

Bijna 15 jaar heb ik steeds mijn eigen glutenvrije brood gebakken omdat ik geen lekkerder kant en klaar brood kon vinden. In drukke tijden probeerde ik steeds weer andere leveranciers uit, maar als je meer dan 30 jaar gewoon brood hebt gegeten, ben je best kieskeurig. In 2017 ontdekte ik bakker Leo uit Almelo die een glutenvrije broodbakkerij was begonnen. Voorzichtig bestelde ik het proefpakket en mijn mond viel open van verbazing toen het brood binnen kwam. Als je het meergranenbrood indrukt, veert het gewoon terug. Ik ben helemaal om en neem voor het eerst weer een broodtrommeltje mee met lekker klaargemaakt brood!

Mijn favoriet is het witte tijgerbolletje: ook een fantastische bite en smaak. Die bewaar ik echt voor een dagje uit of voor lekker in het weekend. Vandaag maakte ik er een heerlijke groentenomelet bij. Lunchen is dan echt een feestje! Het is ongelofelijk maar waar: zelfs uit de vriezer behouden ze hun smaak en bite, zonder oven of broodrooster!  Met afstand is daarom het tijgerbolletje voor mij:  het beste broodje van 2017!

Duur: 15 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 2 witte tijgerbolletjes
 • 3 eieren
 • scheutje melk
 • 1 tl cajunkruiden
 • 1 tl kerrie
 • peper naar smaak
 • 1/2 paprika
 • 2 bosuitjes
 • 1 sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 courgette
 • 5 cherrytomaatjes
 • 3 el oude kaas of parmezaanse
 • olijfolie
Groenten zachtjes roerbakken

Bereiding

 • Haal de broodjes een uurtje van tevoren uit de vriezer
 • Snijd de bosui in ringetjes en snijd de andere groenten in kleine stukjes
 • Fruit de paprika, sjalotje, bosuitjes, teentje knoflook en courgette in kleine stukjes glazig gedurende ca. 5-6 minuten
 • Snijd de cherrytomaatjes allemaal in 4 stukjes
 • Voeg de cajunkruiden toe
 • Kluts intussen de eieren en voeg een tl kerrie en een scheutje melk toe
 • Giet het eimengsel over de groenten
 • Verdeel de tomaatkwartjes over het eimengsel
 • Strooi er nog wat peper en geraspte kaas over
 • Doe het deksel op de pan en laat in ca. 5 minuten gaar worden.
 • Serveer op een heerlijk broodje van bakker Leo!

Tip: een groentenomelet kun je ook heel goed koud eten. Dus neem eens een tijgerbolletje met omelet mee naar je werk of school!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *