Romige veggie pasta met champignons en tomaat

Ook voor vleeseters is deze vegetarische pasta echt een traktatie. De verse (kastanje)champignons en tomaat maken het echt verrukkelijk. Houd je van een lichtere smaak van champignons, neem dan de witte champignons. Ben je echt fan van champignons, neem dan de kastanjechampignon (die blijft ook wat steviger)

Duur: ca. 20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 6 kastanjechampignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 8 zoete cherrytomaatjes
  • 100 ml slagroom
  • kruiden: 1 theelepel piri en 1 theelepel cajun
  • olijfolie
  • 300 gram pasta

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes fijn en hak de knoflook ook fijn
  • Snijd de prei in dunne ringetjes
  • Doe een scheut olijfolie in een pan
  • Roerbak hierin de groenten glazig in ca. 5 minuten
  • Maak intussen de champignons schoon (verwijder het uiteinde van het steeltje, en veeg droog met borsteltje of droog keukenpapier)
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes
  • Voeg de champignons toe aan de andere groenten
  • Strooi een theelepel piri en cajun over het mengsel en roerbak mee
  • Spoel de tomaatjes af en snijd ze in 4 kwartjes
  • Voeg de kwartjes toe en roerbak mee
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking
  • Roer 100 ml slagroom door het groentenmengsel
  • Giet de pasta af
  • Roer het groentenmengsel door de pasta
  • Garneer met een paar tomaatjes en serveer met een lekkere salade

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.