De échte pasta carbonara

Als je van de Italiaanse keuken houdt is deze pasta echt verrukkelijk! De carbonara pasta bestaat al sinds mensenheugenis en er zijn verschillende verhalen over de echte oorsprong. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: maak de pasta nooit, echt nooit met room of melk, maar alleen met parmezaanse en/of pecorino kaas. In dit recept combineer ik het met fusilli pasta maar het is ook erg lekker met spaghetti.

Duur: 15 minuten

Rauwe ham en/of katenspek in dunnen reepjes en de knoflook heel laten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 gram rauwe ham/katenspek/bacon
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 40 gram pecorino kaas
  • zout en peper
  • 350 gram pasta naar keuze

Bereiding

  • Snijd de rauwe ham in dunne reepjes
  • Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem
  • Voeg de rauwe ham toe en de hele teentjes knoflook
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking
  • Roerbak de rauwe ham met de teentjes knoflook totdat de ham een beetje knisperig wordt en de knoflookteentjes lichtbruin
  • Haal de knoflookteentjes dan uit de pan
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de hamreepjes
  • Haal de pan van het vuur
  • Kluts 3 eieren door elkaar en roer door het mengsel
  • Voeg ook meteen de parmezaanse kaas toe en roer goed door
  • Voeg vervolgens ook de pecorino kaas erdoor
  • Strooi er nog wat verse peper over
  • Dien het op in een leuke Italiaanse schaal

Combineer de pasta carbonara met broccoli of een groene salade en eventueel nog een lekker gehaktballetje.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *