Snelle Pasta met mascarpone en tomaat

Best snel klaar dit pasta-gerecht! De mascarpone geeft een zoete romige smaak die lekker combineert met de sappige tomaat. Combineer dit met een salade of broccoli, allebei snel klaar. Als je graag wat vlees erbij eet, denk dan ook eens aan een tartaartje. Binnen het half uur een lekkere, makkelijke en gezonde maaltijd op tafel. Handig voor of na het sporten, een ouderavond of een vergadering.

Pasta Mascarpone en tomaat

 

Duur: max. 25 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Half bakje Mascarpone van Galbani
  • 3 grote trostomaten
  • 650 gram penne (voor een hoofdmaaltijd. Als je deze pasta als bijgerecht eet, neem dan rond de 320 gram penne).
  • Scheutje olijfolie
  • Kruiden: verse peper, paprikapoeder, mix voor Marrakech of cajun Verstegen
  • Voor de garnering: een paar cherrytomaatjes

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes in kleine blokjes en hak de knoflook fijn
  • Roerbak dit in een pan met een scheutje olijfolie
  • Snijd de trostomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de sjalotjes
  • Laat 5 minuten zachtjes sudderen
  • Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar
  • Voeg aan het tomatenmengsel het half bakje mascarpone toe en laat dit smelten
  • Laat nog 5 minuutjes garen en strooi wat kruiden erover naar smaak.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan het tomatenmengsel.
  • Garneer eventueel met wat cherrytomaatjes

Combineer deze snelle pasta met broccoli (ook binnen een kwartier schoongemaakt en gekookt) en een tartaartje (10 minuten om en om bakken).

Eet smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *