Na al het comfortfood is het lekker om weer eens wat voorjaarsrecepten uit te proberen. Dit veggie recept van quinoa is echt de moeite waard. Wist je dat quinoa enorm veel goede eigenschappen heeft? Het is een bron van eiwitten, koper, magnesium, vezels, ijzer en vitamines B en E. Het bevat zelfs minder koolhydraten dan zilvervliesrijst. De quinoa wordt gewonnen uit de rode of oranje pluimen van de plant en lijken op graankorrels. Quinoa is van nature glutenvrij. Sommige fabrikanten produceren op dezelfde lijn ook glutenbevattende producten, dus let op een glutenvrij logo.
Duur: 35 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 200 gram quinoa
- 2 uien
- 1 prei
- 100 gram sugar snaps (of peultjes)
- 1/2 courgette
- 1/2 paprika (geel of rood)
- 2 teentjes knoflook
- 4 grote champignons
- 1 groene peper
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cajunkruiden
- scheutje olijfolie
- 3 eieren
Bereiding
- Kook of week de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Snijd de uien, groene peper en paprika in stukjes, de prei in ringen en hak de knoflook fijn
- Roerbak deze groenten in een royale koekenpan of wok glazig in de olijfolie
- Snijd de sugarsnaps in stukjes van 1 cm en voeg deze ook toe aan de wok
- Snijd intussen de courgette in kleine blokjes en voeg deze toe
- Snijd de champignons in dunnen schijfjes en voeg toe
- Strooi de kruiden over het groentenmengsel en bakker lekker mee
- Strooi de pistachenootjes over het groentenmengsel en roerbak erdoor heen
- Bak in een aparte pan de eieren met dooier kapot
- Snijd de plak met ei in kleine reepjes en voeg deze toe aan het groentenmengsel
- Maak het mengsel af met nog een scheutje chilisaus naar smaak
- Roer de gare quinoa door het groentenmengsel
- Presenteer in een mooie schaal en klaar!
Combineer met een lekkere groene salade!