Tropische preischotel met banaan

Een makkelijk recept dat zo smakelijk is! Echt de moeite waard om in de winterperiode af en toe te maken. Op Facebook van Kook je blij staat ook nog een filmpje https://www.facebook.com/kookjeblij/videos/1732578013432678/

Houd je niet zo van banaan? Het is ook erg lekker met mango! De banaan is bij ons favoriet en dit recept is daarmee een klassieker in ons gezin.

Duur: bereiden 20 minuten, oven ca. 20-30 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 1,5 kg prei
  • 1 zakje aardappelpuree
  • 400 ml melk e/o 300 ml water (volgens gebruiksaanwijzing verpakking aardappelpuree)
  • 2 plakken jonge kaas
  • 3-4 bananen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel Cajunkruiden
  • 1 theelepel Piri Piri
  • 1 theelepel Braad, Grill en BBQ kruiden
  • scheutje ketjap en/of chilisaus naar smaak
  • scheutje bakboter

Bereiding

  • Snijd de prei in dunne ringen
  • Doe een scheutje bakboter in 2 koekenpannen en verhit dit
  • Voeg aan de eerste pan de prei toe en roerbak door totdat deze glazig is (ca. 10 minuten)
  • Voeg tegelijkertijd aan de andere pan de gehakt toe
  • Strooi de kruiden over het gehakt en roerbak het gehakt rul in ca. 10 minuten
  • Tip: meestal ontstaat in de pan met gehakt wat overtollig vocht uit het vlees. Lepel dit vocht over naar de pan met de prei. Lekkere smaak van het gehakt komt dan ook in de prei
  • Snijd de bananen in kleine schijfjes
  • Bereid in een kookpan de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Als deze gereed is roer dan met de garde de plakken kaas door de puree
  • Start nu met het vullen van de ovenschaal
  • Onderin de schaal komt eerst het preimengsel
  • Daarop schik je de schijfjes banaan zodat het gehele preimengsel is bedekt
  • Giet daar bovenop de gehakt
  • Tot slot kan de aardappelpuree over het gehakt worden verdeeld. Strijk deze netjes af met een spatel
  • Voor extra smaak kun je nog wat stukjes kaas over de puree doen of wat geraspte parmezaanse kaas
  • De schotel kan nu de voorverwarmde oven in, of je laat hem afkoelen en bakt hem (maximaal) een dag later af in de oven
  • Ik bak in de combi-magnetron op de stand Combi-speed intensief, 20 minuten. De schotel kan uiteraard ook in een gewone oven op 200 graden, ca. 25-30 minuten

Smullen maar!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *