Kruidige kippensoep

Omdat we allemaal goede slanke voornemens hebben in het nieuwe jaar, omdat je een griepje hebt gehad, of gewoon omdat het lekker is. Van deze kruidige kippensoep kikker je echt op! Het is echt een light-soepje omdat kip al niet veel calorieën bevat. Ik doe er ook geen vermicelli of andere noedels door. Als je de kipkarbonaadjes zachtjes laat sudderen ontstaat er vanzelf een soort kipvermicelli. Dit recept is goed voor ca. 3 liter soep (9 soepkommen). Echt makkelijk om te maken, je moet alleen even thuis zijn!

Wil je zien hoe ik de soep zelf maak? Klik dan even op deze Facebooklink https://www.facebook.com/kookjeblij/videos/1774168589273620/

 

Kipvermicelli

 

 

Duur: voorbereiden (15 minuten), koken (1,5 uur) en afronden (10 minuten)

Ingrediënten

  • 3 kipkarbonaadjes
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 prei
  • 2 zoete paprika (oranje, puntpaprika of gele)
  • 3 sjalotjes
  • 3 kipbouillontabletten
  • kruiden: 1 eetlepel Marrakech (of Cajun) en 1 eetlepel Piri Piri

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes en paprika in kleine stukjes
  • Snijd de bosuitjes en prei in dunnen ringetjes
  • Vul een 3 liter pan met water tot ca. 2,5 cm onder de rand
  • Zet de pan op hoog vuur
  • Doe daar de kipkarbonaadjes in
  • Voeg de gesneden groenten toe
  • Voeg de bouillonblokjes toe en roer alles door
  • Roer ook de kruiden erdoor
  • Breng de soep aan de kook
  • Zet het vuur lager als de soep kookt en stel het gas of kookplaat zo in dat het zacht blijft pruttelen. Op deze manier gaart de kip het lekkerst
  • Na ca. 1,5 uur is de kip gaar, prik met een vork in een stukje kip of je het kunt lostrekken van het bot
  • Neem met een schuimspaan de kip uit de pan en leg het op een snijplank
  • Trek met vork en mes voorzichtig het vlees los van het botje en snijd ook de vette stukjes en andere oneffenheden weg.
  • Snijd het overblijvende vlees in kleine stukjes, dit gaat echt heel makkelijk doordat het zo gaar is
  • Doe het fijngesneden vlees terug in de pan
  • Roer nog even door en breng weer aan de kook
  • Voor nog iets meer pit kn je nog een scheutje chilisaus toevoegen.

Eet smakelijk: gezond, slank én lekker!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *