Zo somber als de zoete aardappel (of bataat) er van de buitenkant uitziet, zo fraai gekleurd wordt hij na het schillen. De mooie oranje kleur blijft ook na het koken nog net zo helder!
Deze lekkere puree is gemakkelijk te maken en met zoveel andere gerechten te combineren. Ik vind hem zo feestelijk dat ik hem een plekje geef op tafel tijdens het Kerstdiner. Maar de puree is ook gewoon lekker om te maken op een doordeweekse dag. Doe er lekker boontjes of broccoli bij en een smakelijke schnitzel of een tofu burger.
Duur: 25 minuten (5 minuten schillen, 15 minuten koken, 5 minuten pureren)
Ingrediënten (4 personen)
- 900 gram zoete aardappelen
- 6 champignons
- 1/2 courgette
- 3 eetlepels crème fraiche
- scheutje olijfolie
- kruiden: 1 theelepel marrakech mix (of Braad, Grill en BBQ) en 1 theelepel piri piri
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 4 cm, spoel ze goed af
- Zet ze half gevuld met water op en breng aan de kook
- Kook in ca. 12-15 minuten gaar (prik tussendoor)
- Zodra de aardappels op staan, was je de champignons en courgette
- Snijd de champignons in schijfjes en de courgette in kleine blokjes
- Roerbak de champignons en courgetteblokjes met de kruiden in een koekenpan
- Na ca. 10 minuten is dit gaar en zijn de aardappels ook al bijna gaar
- Giet de aardappels af en stamp deze fijn met een stamper
- Voeg het champignonmengsel toe en prak dit door de aardappels heen
- Prak tot slot de crème fraiche er door heen.
Een heel gezond, maar smaakvol bijgerecht. Verrassende combinatie van smaken!