Soms is plotseling je koelkast leeg en wil je toch wat lekkers op je brood. Denk dan echt even aan een eitje, want dat heb je bijna altijd wel in huis. Je kunt kiezen voor de veggie-variant of toch nog ham of bacon toevoegen. Allebei even smakelijk.
Duur: 8 minuten
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 eieren
- scheutje melk
- 1 grote rijpe tomaat
- 1 theelepel piri piri kruiden en beetje verse peper
- veggie-variant: paar champignons en/of stukje courgette
- vlees-variant: 3 plakjes bacon
- 1 eetlepel parmezaanse kaas
Bereiding
- Klop de eieren los met een vork of kleine garde en giet er een klein scheutje melk door
- Snijd de champignons en/of courgette in kleine blokjes of pak 3 plakjes bacon
- Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de champignons/courgette of bacon even kort aan
- Giet het eimengsel er overheen en strooi de kruiden erover
- Snijd de tomaat in hele dunne plakjes en garneer ze over het ei
- Strooi wat parmezaanse kaas erover en laat op half vuur zachtjes garen (ca. 5 minuten)
- Dien op met wat stukjes bosui of laat het afkoelen voor later
Tip: bak het eitje de avond van tevoren en zet het in de koelkast. De volgende dag heb je gemakkelijk beleg voor op je boterham om mee te nemen! Makkelijk, maar zo smakelijk!
Eet smakelijk!