Deze salade is met afstand de lievelingssalade van mijn dochter. Als je hem royaal vult met buffelmozzarella is het een echte lunchsalade voor 2 personen. Als je hem deelt met 4 is het een lekker voorafje. Verrukkelijk of ook wel squisito!
Duur: 15 minuten
Ingrediënten (lunch voor 2 personen, als voorafje voor 4 personen)
- 2 buffelmozzarella van Galbani (neem echt de buffel, een stuk lekkerder dan de gewone)
- 2 zakjes sla (in ieder geval een mix met rucola, verder maakt niet uit)
- Kiooms Knoflookdressing
- 1/2 ons gesneden beenham
- Potje zongedroogde tomaatjes
- Crema di balsamico (huismerk Jumbo)
- 1 eetlepel verse pesto
- piri piri kruiden
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- scheutje olijfolie
Bereiding
- Meng de salade met de pesto en een scheutje Kiooms saladedressing
- Snijd de hamplakjes in dunne reepjes en roerbak met beetje olijfolie kort met pijnboompitjes en laat wat afkoelen
- Snijd de mozzarellabol in schijfjes
- Verdeel de salade over de borden
- Leg de mozzarellaplakjes in het midden van ieder bord
- Groepeer de zongedroogde tomaatjes er omheen
- Druppel wat Crema di Balsamico over de salade
- Garneer de lauwwarme ham/pijnboompitjes om de mozzarella heen
- Strooi wat piri piri kruiden en wat verse peper over de salade
Geniet ervan!