Oma’s sucadelappen

Als je een keer een middagje thuis bent, neem dan echt eens de moeite sucadelappen te stoven. Deze smaak wordt door geen enkele vleessoort geëvenaard. Moeilijk is het zeker niet, maar je moet wel thuis zijn.

Botermalse sucadelappen

Duur: 3,5 uur

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 6 ons sucadelappen
  • 150 gram roomboter
  • Kruiden: zout, Mix voor Braad, Grill en BBQ Verstegen, Marrakech Mix en Piri Piri of Cajun

Bereiding

  • Laat de roomboter smelten in een pan met dikke bodem. Zet hem op hoog vuur en wacht tot er kleine bubbels overblijven
  • Braad de sucadelappen om en om aan totdat beide kanten bruin zijn
  • Kook intussen wat water
  • Giet wat kokend water bij het vlees en zet de pan op een lager vuur
  • Laat ca. 3 uur stoven, draai tussendoor een keer om.

Sucadelappen smaken eigenlijk overal lekker bij, of het nu aardappels en groenten zijn of iets met rijst.

Echt een keer proberen!

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *