Chinese Kung Pao Chicken (zonder zakje)

Als je een keer iets anders wilt maken dan Babi Pangang of Babi Ketjap probeer dan echt deze Kung Pao Chicken! Het is een kipgerecht uit de provincie Sichuan in het midden van China. Het is een combinatie van zoet, zuur en kruidig die je combineert met lekkere rijstnoedels. Maak er nog wat groene groenten bij of een groene salade en wat kroepoek of emping.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 400 gram rijstnoedels
  • 600 gram kippendijen
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 sjalotjes
  • 1 bosje bosuien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 5 witte champignons
  • 1 courgette
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 eetlepels cajunkruiden
Voor de saus
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 tl sambal oelek
  • 4 tl donkerbruine basterd
  • 1 el maizena

Bereiding (ca. 50 minuten)

  • Snij de kippendijen in kleine blokjes van ca. 1,5 cm. Heb je een keer haast, neem dan voorgesneden kipfilet blokjes. Maar de kippendijen zijn net wat zachter.
  • Snijd de sjalotjes in fijne stukjes, net als de paprika’s en rode peper
  • Hak de knoflook fijn
  • Doe in een royale wok wat olijfolie
  • Fruit de groenten glazig in ca. 5 minuten

  • Voeg de kipblokjes toe en strooi er 2 eetlepels cajunkruiden over
  • Roerbak dit in ca. 10 minuten gaar
  • Snijd intussen de champignons in schijfjes, de courgette in blokjes en de bosuitjes in ringetjes
  • Als de kip gaar is, kun je de champignons, courgette  en bosuitjes toevoegen

  • Roerbak dit ook nog ca. 10 minuten mee op een laag vuur
  • Hak de cashewnoten fijn en voeg deze toe aan aan de wok
  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Begin intussen met het maken van de saus die er later doorgeroerd wordt
  • Meng eerst 1 eetlepel maizena met wat water in een schaaltje
  • Doe in een steelpannetje de ketjap, witte wijazijn, sambal en basterd en roer dit op een middelmatig vuur door elkaar met een garde. Binnen 1,5 -2 minuten is het aan de kook

  • Let op: blijf er echt bij staan, want door de suiker gaat het snel karamelliseren
  • Net voordat het kookt roer je met de garde in een kleine straaltje de vloeibare maizena erdoor
  • De saus zal meteen binden en giet deze dan direct door het kipmengsel in de wok
  • Roer de saus nog even goed door de wok heen
  • Giet de noedels af in een vergiet onder stromend water
  • Snijd de noedels net even wat korter en voeg deze toe aan de wok
  • Roerbak nog 5 minuten door zodat de smaak goed in de noedels trekt
  • Serveer met een komkommertje of salade en lekkere kroepoek of emping

Smullen maar!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *