Fairy cake

Wat een verrassing kreeg ik van mijn dochter Roos voor mijn 50e verjaardag: een heerlijke fairy cake met frambozen. Je kunt er natuurlijk ook verse bramen of aardbeien op doen. Eerder maakte ze al de kleine variant, maar voor mijn verjaardag een heus minitaartje. Fairy cake is een lichtere variant op zijn bekendere broertje: de cupcake. Bij de originele fairy cake (uit Delicious, het Bakboek) snijd je het kapje van de bovenkant af en verdeel je die in 2 helften die dan met een laagje slagroom weer bovenop het cakeje komen. Wij kozen ervoor de fairy cake te versieren met een slagroom-mascarpone mengsel en vers fruit. 

Duur: 15 minuten (voorbereiden), 20 minuten (bakken) en 10 minuten (versieren)

Ingrediënten (voor 8 kleine cakejes of 1 grotere taart 20 cm)

  • 120 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 2 eieren
  • 60 gram bloem (glutenvrij of tarwebloem)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 gram amandelmeel

Voor het romige laagje:

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • bakje vers fruit (frambozen, bramen)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel
  • Voeg de eieren na elkaar toe
  • Blijf goed kloppen met de mixer
  • Zeef de bloem en de bakpoeder en roer deze door het botermengsel
  • Vet de springvorm in (voor 1 taart, of doe de papieren vormpjes in de muffinvorm
  • Giet het cakemengsel in de vorm
  • Bak de cakejes in het midden van de oven in ca 20-30 graden gaar
  • Prik na 20 minuten even of ze al gaar zijn
  • Laat de vorm afkoelen
  • Doe intussen de slagroom en mascarpone in een mixkom en mix deze met de vanillesuiker door elkaar totdat het stijf is.
  • Maak met een spuitzak mooie figuurtjes of streepjes op de afgekoelde taart
  • Versier de taart tot slot met het fruit

Smullen bij de koffie en thee!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *