Dit recept van de gevulde aubergine vindt zelfs de grootste carnivoor lekker! Aubergines vind je meestal in een donkerpaarse kleur.Aan het eind van het jaar vond ik ook deze gestreepte versie. Maakt voor de smaak niet uit, maar het oogt wel leuk! Aubergines moet je niet eten vanwege de grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Waar ze wel boordevol mee zitten zijn….. vezels! Dus echt wel aan te bevelen te maken. Deze versie maakte ik veggie en is zo smakelijk!
Duur: voorbereiding (15 minuten), oven (15-20 minuten)
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 1 kopje rijst
- 2 snoeppaprika’s of 1 zoete puntpaprika
- 4 kastanjechampignons
- 1/2 courgette
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- kruiden: 1 tl Casablanca, 1 tl Marrakech, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder (als je geen Casablanca en/of Marrakech hebt, kun je deze vervangen door 1 tl Indiase Garam Masala (Jumbo huismerk) en 1 tl Piri Piri)
- 3 el oude kaas + 2 el oude kaas voor over de bovenkant
- scheut olijfolie
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat droog stomen
- Was intussen de aubergine en snijd ze verticaal door midden
- Snijd de aubergines kruislings in en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Let op dat je aan de rand 1 cm rondom vrijhoudt. Dan blijft de vorm straks in de oven behouden
- Snijd de sjalotjes, courgette en paprika in stukjes
- Hak de knoflook fijn en snijd de cbampignons in dunne schijfjes
- Zet intussen de oven op 200 graden en laat de ovenschaal met daarin de lege aubergines alvast voorverwarmen. Strooi eerst nog wat zout in de aubergine om het garingsproces te versnellen
- Doe wat olijfolie in de pan en voeg daaraan alle groenten toe en het vruchtvlees van de aubergines
- Roerbak lekker door en voeg ook de kruiden toe en laat ca 5 minuten doorgaren
- Meng 3 eetlepels geraspte (oude) kaas erdoor
- Roer de rijst door het groentenmengsel
- Haal de ovenschaal uit de oven en vul de aubergines met het rijstmengsel
- Strooi over de bovenkant nog wat geraspte oude kaas
- Na ca. 15-20 minuten zijn de aubergines gaar. Prik zachtjes aan de binnenkant van de auberginerand of deze zacht is.
Serveer met een lekkere salade van jonge bladsla en tomaat.
Gemakkelijk, best snel klaar en heel smakelijk!
Geniet ervan!