Florence

In het voorjaar van 2017 bezocht ik met man en dochter de prachtige stad Florence. Ik weet uit eerdere ervaringen dat glutenvrij eten zeker geen probleem is in Italië, maar de onderstaande lunchroom en het restaurant overtreffen alles. Een glutenvrij ijsje kan je op iedere hoek van de straat vinden dus daar geef ik geen uitleg over.

Lunch

Starbene, Via De Neri 13 R, Florence

Bij Starbene is het een groot glutenvrij paradijs waar ook de gluteneters echt zullen genieten. Je weet werkelijk niet wat je overkomt als je daar naar binnengaat.

Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het, en echt alles glutenvrij. Het is zo smaakvol dat mijn man en dochter (echt kritische gluteneters) geen verschil proefden met gewoon brood of koekjes. Naast diverse soorten koekjes verkopen ze ook verschillende soorten warme broodjes en pizza’s. Ze warmen het graag voor je op en dan kun je het bij hen voor op de stoep opeten, of je neemt het mee naar de river aan het eind van de straat.

Smullen geblazen aan de rivier Arno in Florence

Best gluten free pizza ever

Ristorante & Pizzeria Ciro and Sons, Via del Giglio 28R, Florence

Bij Ciro and Sons onthalen ze je zo gastvrij. Reserveer echt van tevoren want ze zijn razend populair onder zowel gluteneters als glutenvrije eters. Op de kaart staat heel goed aangegeven wat glutenvrij is en wat niet. Ik heb daar verschillende avonden gegeten variërend van soep tot salade en pizza. Maar de pizzabodem……. waanzinnig goed! Bij de eerste hap stopte ik meteen en liet mijn dochter proeven. Ik kon niet geloven dat het glutenvrij was.

 

Het leuke is dat het echt een familiebedrijf is en ze zijn zo behulpzaam om je te adviseren.

Mijn man en dochter genoten van de lasagna en gewone pizza’s. Voor ons allemaal een feestje!

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Florence”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *