De Schijf van Vijf pleit er nog steeds voor om een keer per week vis te eten. Dat is echt een feestje maar koop de scholfilet wel bij een goede visboer. Vraag ook om de huid te verwijderen. Ik probeer iedere vrijdag tot ‘visdag’ te bestempelen en dat lukt heel aardig. Het is zeker niet moeilijk, zorg alleen voor een pan met een dikke bodem en je zult ervan smullen!
Verrukkelijke schol die smelt op je tong!Duur: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 scholfilet per persoon (zonder huid)
- Viskruiden van Smedes (glutenvrije variant of de gewone)
- Piri Piri kruiden van Spcices of Marrakech of Verstegen Pure (allebei glutenvrij)
- Bloem (glutenvrij of tarwebloem)
- Scheut olijfolie
- 50 gram roomboter en een paar klontjes om even na te garen
Bereiding
- Dep de scholfilet droog met keukenrol
- Wentel de scholfilet door de bloem. Veeg het grootste deel van de bloem er weer af zodat er alleen een dun laagje overblijft
- Strooi naar smaak viskruiden en Piri Piri over beide kanten
- Giet olijfolie in de pan met dikke bodem totdat de bodem bedekt is met olie
- Verwarm op hoog vuur
- Voeg na ca. 2 minuten 50 gram roomboter toe aan de olie en laat deze smelten
- Leg de scholfilet in de olie en bak de eerste kant gedurende 4 minuten
- Draai de scholfilet om en bak de tweede kant ook weer 4 minuten
- Controleer of de scholfilet gaar is, door voorzichtig met een vork een stukje van de vis los te prikken. De vis is gaar als dat heel gemakkelijk gaat
- Voeg tot slot nog rondom de vis een paar kleine klontjes roomboter toe en laat deze smelten. Dit geeft een extra romige smaak aan de vis
- Dien de vis op met bijvoorbeeld gebakken krieltjes en natuurlijk…… worteltjes!
Smullen maar!