Groenten- en fruithandel van Os uit Sliedrecht denkt graag met me mee om wat minder bekende groenten en fruit te verwerken in mijn recepten. Deze week heb ik de Coeur du Boef tomaat verwerkt in een pasta Pesto. Coeur du Boef is een tomaat die van binnen naar buiten rijpt. Dus ook als de schil nog groen is, smaakt hij al lekker. De tomaat is niet alleen vol van smaak maar ook heel decoratief bij een mozzarella-salade. Wat een heerlijke volle smaak, een echte aanrader! Wij eten dit recept met 3 personen, met nog boontjes en een sucadelapje erbij. Voor 2 personen is het een complete maaltijd, zeker met een frisse salade erbij.
Duur: 20 minuten
Ingrediënten (voor 3 personen)
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- klein potje pesto (met kaas van Jumbo)
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- 2 Coeur du Boeuf tomaten
- 1 ons rauwe ham
- kruiden: peper en piri piri of cajun
- 250 gram pasta (dit is het aantal gram voor als je het als bijgerecht eet)
Bereiding
- Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en hak de knoflook fijn met een groot mes
- Snijd de prei in dunne ringen
- Kook intussen de pasta in ruim water met een beetje olijfolie gaar volgens de verpakking
- Roerbak de sjalotjes, prei en knoflook in de olijfolie
- Snijd de plakjes rauwe ham in dunne reepjes
- Roerbak de rauwe ham met de sjalotjes, prei en knoflook mee
- Snijd de tomaten in kleine stukjes
- Voeg de tomaten toe aan de pan
- Roerbak 5 minuten mee op een laag vuur
- Kruiden: strooi wat verse peper en wat piri piri of cajun erover
- Giet de pasta af en voeg toe aan het roerbakmengsel
- Strooi tot slot wat verse parmezaanse kaas over de pasta.
Buon appetito!