Ik maakte deze cake vroeger al met mijn oma. Tegenwoordig met glutenvrij meel maar het kan ook met gewoon tarwebloem. Lekker een goudrenet-appel erdoor. Dan heb je iets lekkers bij de koffie dat iedereen lust, van jong tot oud!
Ingrediënten
- 200 gram bloem (ik ben fan van Mixwell Basic Flour)
- 200 boter (Bertoli voor de zoete keuken)
- 200 gram kristalsuiker
- 4 eieren
- Half zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 4 zoetzure appels (Goudrenet)
- 1 theelepel kaneel
- 5 theelepels suiker
- Siliconen bakvorm 28 cm
- Poedersuiker voor de bovenkant
Bereiding
- Mix de (200 gram) kristalsuiker door de boter heen (Bertoli is van zichzelf al zacht, heb je andere boter haal deze er dan een half uur van tevoren uit)
- Voeg de eieren een voor een toe met de mixer
- Mix ook het zakje vanillesuiker mee
- Voeg de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe
- Mix het door elkaar en laat ca 5 minuten doorkloppen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht)
- Schil intussen de appels en snijd ze in smalle schijfjes
- Meng in een kopje de 5 theelepels suiker met de kaneel
- Strooi dit mengsel over de appels en schud het door elkaar in een kom
- Vet de siliconenvorm licht in met wat boter en bestrooi met bloem
- Voeg het cakebeslag toe
- Plaats 3 cirkels van appelschijfjes in de cake en duw ze goed aan
- Zet de vorm in de oven en bak gaar in ca. 50 minuten
- Kijk na ongeveer 45 minuten hoe gaar het al is, dit verschilt per oven. Verleng de baktijd eventueel met nog 10 minuten.
- Laat de cake ca. 10 minuten afkoelen en kiep hem op een schaal.
- Bestrooi voor een leuk effect met poedersuiker die dan een beetje smelt
Gegarandeerd succes!
Veel bakplezier!