Appelcake

Ik maakte deze cake vroeger al met mijn oma. Tegenwoordig met glutenvrij meel maar het kan ook met gewoon tarwebloem. Lekker een goudrenet-appel erdoor. Dan heb je iets lekkers bij de koffie dat iedereen lust, van jong tot oud!

Lekkere appelcake

Ingrediënten

  • 200 gram bloem (ik ben fan van Mixwell Basic Flour)
  • 200 boter (Bertoli voor de zoete keuken)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • Half zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 4 zoetzure appels (Goudrenet)
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 theelepels suiker
  • Siliconen bakvorm 28 cm
  • Poedersuiker voor de bovenkant

Bereiding

  • Mix de (200 gram) kristalsuiker door de boter heen (Bertoli is van zichzelf al zacht, heb je andere boter haal deze er dan een half uur van tevoren uit)
  • Voeg de eieren een voor een toe met de mixer
  • Mix ook het zakje vanillesuiker mee
  • Voeg de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe
  • Mix het door elkaar en laat ca 5 minuten doorkloppen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht)
  • Schil intussen de appels en snijd ze in smalle schijfjes
  • Meng in een kopje de 5 theelepels suiker met de kaneel
  • Strooi dit mengsel over de appels en schud het door elkaar in een kom
  • Vet de siliconenvorm licht in met wat boter en bestrooi met bloem
  • Voeg het cakebeslag toe
  • Plaats 3 cirkels van appelschijfjes in de cake en duw ze goed aan
  • Zet de vorm in de oven en bak gaar in ca. 50 minuten
  • Kijk na ongeveer 45 minuten hoe gaar het al is, dit verschilt per oven. Verleng de baktijd eventueel met nog 10 minuten.
  • Laat de cake ca. 10 minuten afkoelen en kiep hem op een schaal.
  • Bestrooi voor een leuk effect met poedersuiker die dan een beetje smelt

Gegarandeerd succes!

Veel bakplezier!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *