Exotische Hutspot

Als het weer guurder wordt krijg ik altijd meer zin in een stamppotje of een ovenschotel. Dit is een Hutspot-recept dat ook kinderen lekker vinden. De worteltjes maken het een beetje zoet.  Zorg ervoor dat je de uien goed doorkookt zodat deze lekker zacht worden. Experimenteer met wat kruiden door de stamppot heen, je zult verrast zijn!

Mmm, lekker stamppotje voor als je niet veel tijd hebt om te koken!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Duur: 30 minuten
  • 1 zak voorgesneden peen en ui
  • ca. 1,5 kg aardappelen
  • boter
  • scheutje melk
  • kruiden: piri-piri of cajun met marrakech Mix of Mix voor Braad, Grill en BBQ Verstegen

Bereiding

  • Kook de aardappelen gaar in niet teveel water in ca. 25 minuten en giet ze af, laat even droogkoken
  • Zet tegelijk met de aardappelen ook de peen-ui mix. Zorg dat de uien goed onder water staan.
  • Laat de peen-ui ook ca. 25 minuten koken
  • Stamp de aardappels en prak er met een vork een scheutje boter (zoals Blue Band vloeibaar) door
  • Afhankelijk van het vocht in de aardappels voeg je nog een scheutje melk toe
  • Voeg wat lekkere kruiden toe naar smaak en als je het nog wat exotischer wilt maken, een scheutje chilisaus.
  • Serveer met een lekker balletje gehakt en/of met lekkere stoofpeertjes.

Veel kookplezier en laat het je smaken!

1 gedachte over “Exotische Hutspot”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *