Clafoutis met frambozen

Een absolute aanrader is het boek Foodtalk van Bénine Bijleveld en Kim Feenstra. Het eerste recept dat ik uit dit boek maakte was meteen een succes: de Clafoutis met frambozen. Van origine is Clafoutis een Frans gebakje dat in de oven wordt gebakken en lauw wordt geserveerd. Het beslag lijkt wel een beetje op pannenkoekbeslag. Probeer het echt een keer uit: verrassende reacties tafel! Tip: zet het boek Foodtalk meteen op je verlanglijstje voor de Sint, Kerstmis of je verjaardag!

Een echt Frans gebakje

Duur: bereiding 15 minuten, baktijd 50 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • boter om de ovenschaal in te vetten
  • 60 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 300 ml halfvolle melk
  • 175 gram frambozen (vers of diepvries)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (onder- en bovenwarmte)
  • Vet een vuurvaste ovenschaal in, doorsnede ca. 20 cm
  • Mix in een kom met handmixer de bloem, bakpoeder, snufje zout, suiker, vanillesuiker en eieren tot een geheel
  • Schenk voorzichtig en langzaam de melk erbij (als het te snel gaat komen er klontjes in)
  • Giet het beslag (moet zo dik zijn als pannenkoekenbeslag) in de ovenschaal en verdeel de frambozen in het beslag
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat het beslag ca. 50 minuten bakken. Controleer 5 minuten van tevoren, als het midden van de schaal nog teveel beweegt, verleng je de baktijd met 5 minuten.
  • Laat de clafoutis ca. 15 minuten afkoelen
  • Je kunt de clafoutis daarna in de koelkast bewaren of meteen serveren
  • Als je hem van tevoren maakt, haal je het een uurtje van tevoren uit de koelkast en warm het licht op in de oven.

Smullen maar!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *