De heerlijkste salades voor thuis en take-away – Mozarella van Roos

Afgelopen week heb ik op Instagram de Week van de Salade gedeeld. Salades voor thuis en ook hele lekkere lunchsalades om mee te nemen naar werk of school. De recepten heb ik gewoon op gevoel gemaakt omdat ik zin had in een bepaald ingrediënt. Het leuke met salades is dat je altijd kunt variëren. Doe dat ook gerust als je een ingrediënt niet meer in huis hebt! Salades zijn echt lekker en helpen bij een koolhydraatarm dieet of om alleen een paar kilootjes kwijt te raken. Lijnen met lekker eten noemen we dat!

Mozzarella salade van Roos

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 handje gemengde salade
  • 1 handje jonge bladsla
  • 8 mozzarellabolletjes (buffel is extra lekker)
  • 1 scheutje Avocado olie (kan ook met olijfolie)
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl groene pesto
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

  • Was de groenten
  • Maak de dressing in een ronde kom van de vloeibare ingrediënten en voeg de pesto toe
  • Rooster intussen de pijnboompitten kort
  • Voeg de sla toe en meng lekker door elkaar (met slacouvert of gewoon met schone handen)
  • Voeg de tomaatjes en mozzarella toe en meng erdoor
  • Strooi de pijnboompitten en de paprikapoeder erover
  • Deze salade kan ook heel goed worden meegenomen in een afsluitbare box

 

Print Friendly, PDF & Email

1 gedachte over “De heerlijkste salades voor thuis en take-away – Mozarella van Roos”

Laat een reactie achter op Marloes te Boekhorst Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *