Pittige kabeljauw

Ondanks dat kabeljauw een magere vis is, bevat het nog steeds veel vitamines A, B, D en goede mineralen die zo gezond voor ons zijn. Wist je dat in landen waar vooral vis wordt gegeten (zoals Japan) meer dan 10.000 honderdjarigen en nog ouder wonen? Wetenschappers hebben onderzocht dat een tot tweemaal per week vis eten het risico op een fatale hart- of herseninfarct met 30% doet afnemen. Waarom zijn de Nederlanders dan niet massaal aan de vis? Onbekend of het lijkt ingewikkeld om te maken misschien. Daarom voor jullie dit supermakkelijke recept van pittige kabeljauw. Heb je nog jonge kinderen, laat de chilivlokken dan beter achterwege.

Duur: 20 minuten

Ingrediënten (voor 3 porties kabeljauw)

  • ca. 175-200 gram kabeljauw per persoon
  • bordje met wat bloem
  • viskruiden ((ik gebruik Smedes)
  • ca. 1 theelepel chilivlokken
  • olijfolie
  • 100 gram roomboter
  • limoen

Bereiding

  • Dep de vis voorzichtig droog met keukenpapier
  • Wentel de vis door de bloem en veeg met je handen zoveel mogelijk bloem er weer af
  • Strooi viskruiden over de vis en vervolgens ook de chilivlokken
  • Doe olijfolie in een pan met dikke bodem
  • Als de olijfolie goed heet is, voeg je nog 3/4 van de roomboter toe
  • Doe de vis in de pan en bak de eerste kant in 4 minuten gaar
  • Draai de vis voorzichtig om met spatel en vork
  • Bak de tweede kant ook in 4 minuten gaar
  • Verdeel de resterende roomboter in kleine blokjes rondom de kabbeljauw
  • Laat een paar minuten doorgaren
  • Knijp een paar druppels uit een halve limoen  uit over de vis
  • Garneer met wat bieslook, peterselie of koriander

Vis, worteltjes en gebakken aardappeltjes horen in mijn gezin echt bij elkaar, maar combineer het ook eens met een lekkere salade en wat rijst!

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

1 gedachte over “Pittige kabeljauw”

Laat een reactie achter op Marloes te Boekhorst Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *