Kipfilet rode pesto met gebakken rijst

Als je een keer minder tijd hebt, en toch lekker wilt eten is dit een lekker snel recept. Ik koop de kip eigenlijk altijd gesneden bij de slager. Durf met dit gerecht echt te experimenteren met verschillende culturen. Ik combineer namelijk de Indiase tandoori kruiden met de Italiaanse rode pesto. Echt een verrassende combi! Eet het met wat witte rijst en een lekker salade of een snelle groente als broccoli. Heb je toch wat meer tijd, bak de witte rijst dan met wat ei, bacon, prei, knoflook, courgette en …… Thaise vissaus. Lekker multi-culti!

Duur: 35 minuten met witte rijst  (en met gebakken rijst 12 minuten langer)

Mmmm, nog even paar minuten laten sudderen…

Ingrediënten (voor 4 personen)

Kip rode pesto met witte rijst

  • 1 pond kipfilet in stukjes gesneden
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentje knoflook
  • 3 theelepels rode pesto (AH)
  • 100 ml room
  • kruiden: 1 eetlepel Tandoori kruiden (Jumbo)
  • olijfolie
  • 2 kopjes witte rijst

Gebakken rijst

  • 100 gram bacon
  • 1 grote prei
  • halve courgette (geel of groen)
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut Thaise visolie
  • scheut Chilisaus
  • 2 kopjes witte rijst

Bereiding

Kipfilet rode pesto

  • Snijd de sjalotjes in stukjes en hak de knoflook fijn
  • Roerbak deze met een scheutje olijfolie in een grote koekenpan
  • Laat ca. 5 minuten doorbakken
  • Voeg de kipstukjes toe en roerbak lekker door
  • Voeg na ca. 5 minuten de rode pesto toe en roerbak deze door de kip
  • Zet intussen water op voor de rijst en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Als de kipstukjes goed zijn aangebraden, zet je het vuur lager en laat nog 10 minuten doorgaren
  • Voeg nog wat room toe voor een vollere smaak
  • Giet de rijst af en laat kort stomen met deksel op de pan (ca. 5 minuten)

Combineer met witte rijst en een salade en je hebt in recordtijd een gezonde maaltijd op tafel!

Heb je wat meer tijd, maak van de witte rijst dan gebakken rijst. Zie recept hieronder.

Gebakken rijst

  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat na het afgieten even stomen
  • Fruit intussen in een koekenpan de knoflook met de prei en de bacon
  • Als de groenten glazig zijn, voeg dan ook de courgette toe
  • Roerbak 5 minuten door en voeg vervolgens de eieren toe
  • Roerbak deze door het groentenmengsel heen
  • Voeg nog een scheutje Thaise vissaus  en een scheutje chilisaus toe
  • Voeg de gare rijst toe en laat nog een paar minuten staan.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Kipfilet rode pesto met gebakken rijst”

Laat een antwoord achter aan Suzanne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *