Makkelijk gehakt

Als je eens een keer geen tijd of zin hebt om gehaktballetjes te draaien kun je ook eens wat anders doen met gehakt. Dit vleesgerecht kun je met van alles combineren: met rijst, maar ook met een stamppotje zoals hutspot. Bij ons blijft er geen kruimeltje over, maar als dat toch gebeurt is het ook heel lekker om de volgende dag op je boterham te doen.

Makkelijke gehakt, zo smakelijk!

 

Duur: 15 minuten

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 1 pond rundergehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote tomaat
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • scheutje chilisaus
  • 1 eetlepel cajunkruiden of Marrakech mix
  • 1 theelepel piri piri
  • scheutje olijfolie
  • evt nog een eetlepel ketjap

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes in stukjes en hak de knoflook fijn
  • Fruit dit samen in een koekenpan met een beetje olijfolie
  • Voeg de gehakt toe en roer het in 5 minuten mooi rul
  • Strooi de kruiden (cajun/Marrakech en piri piri) er over heen
  • Snijd de tomaat in stukjes
  • Kijk even hoeveel vet er uit het gehakt komt, schep eventueel wat vet eruit
  • Voeg dan de in blokjes gesneden tomaat toe
  • Roerbak nog 5 minuten door
  • Strooi de parmezaanse kaas erdoor en een beetje chilisaus
  • Als je het lekker vindt kun je ook nog een eetlepel ketjap er door heen roeren

Ik kwam er bij toeval achter dat dit ook een recept is dat je makkelijk kunt eten als je net bij de tandarts vandaan komt. Gelukkig was dat niet blijvend, maar dit recept is echt een blijvertje in mijn keuken!  Het is snel klaar zodat je tegelijkertijd ook de andere gerechten (zoals een stamppot) of rijst kunt maken.

Eet smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Makkelijk gehakt”

  1. Wat een heerlijk en makkelijk recept. Lekker in combinatie met nasi/witte rijst. Wat over is gaat inderdaad lekker op de boterham! Echte aanrader!

Laat een reactie achter op Suzanne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *